Tuesday, February 27, 2024
HemNASCARSpire Motorsports extrema pengar för att vinna konkurrensfördelar i NASCAR garanterar inte...

Spire Motorsports extrema pengar för att vinna konkurrensfördelar i NASCAR garanterar inte en vinst 2024

Under de senaste veckorna har Spire Motorsports varit mycket upptagen i NASCAR. Tidigare beslutade teamet att köpa Kyle Busch Motorsports och tävla i Truck Series. Sedan dess har teamet varit igång och gjort flera organisatoriska förändringar inom teamet. Dessutom har de utökats till en 3-bilsverksamhet från två. Detta var efter att de köpt en charter från BJ McLeod’s Live Fast Motorsports för cirka 40 miljoner dollar.

Amerikas favoritvideo idag

För 2024 återvänder Corey LaJoie till laget men kommer att ha två nya lagkamrater, Carson Hocevar och Zane Smith. Ty Dillon har lämnat sin plats och Hocevar tar hans plats. Samtidigt kommer Smith att köra #71 Chevrolet för Spire. Dessutom, som förberedelse för den kommande kampanjen, har Cup Series-laget fördjupat sig på marknaden. De rekryterade personal från NASCAR-team, som Stewart-Haas Racing och Team Penske. Och den personalen har alla fått avgörande ingenjörsroller i teamet. Spire Motorsports-föraren Corey LaJoie medgav att han är lite orolig, men de nyanställningarna har gett honom mycket hopp.

Vad har Spire Motorsports sysslat med hittills?

Bland rekryterna finns eminenta namn som Stephen Doran och Luke Lambert. Dessa två namn är viktiga, enbart för att båda har massor av erfarenhet av NASCAR. Naturligtvis kommer deras kunskap och expertis att vara enorm välsignelse för laget, och det vet LaJoie. Både Doran och Lambert kommer att agera i cupserien, som Zane Smiths respektive Carson Hocevars crew chiefs.

Allt detta låter naturligtvis väldigt imponerande på pappret. Men det är en annan sak att få allt att samla ihop sig och vända på saker och ting. Det krävs mycket hårt arbete för att ett lag ska gå från att vara i mitten till att vara konkurrenskraftigt om vinster. För att sätta saker i perspektiv, trots att han är en av teamets ledande förare, har LaJoie aldrig smakat seger i NASCAR Cup-serien, så han kommer att vara angelägen om att utmana om tävlingsvinster.

Corey LaJoie avslöjar sin spira motorsportskepsis trots att han lovordar “nyligen anställda”

Vad kan förväntas av NASCAR Truck Series-verksamheten?

På den ljusa sidan för Spire Motorsports är Kyle Busch Motorsports-förvärvet det bästa de kunde ha gjort. KBM är ett mästerskapsvinnande kaliberlag och Spire Motorsports ärver det. Som ett resultat är lagets nya verksamhetsbas KBM:s 77 000 kvadratmeter stora butik. Busch själv erkände att det var svårt att släppa taget, men visste från djupet av sitt hjärta att det var rätt samtal.

Kyle Busch Motorsports-teamet var den tvåfaldiga cupmästarens stolthet och glädje. Han etablerade laget redan 2010, och de har sedan dess vunnit två lastbilstitlar och 100 tävlingsvinster. Detta gör dem till det mest framgångsrika laget i Truck Series historia, och Busch vann 48 % av dessa tävlingar. Under tiden knep Erik Jones och Christopher Bell Truck Series-titeln 2015 respektive 2017 för KBM. Under lång tid allierade teamet sig med Toyota, men sedan Busch bytte till Chevrolet tog teamet också steget.

Med all denna försäsongsshopping gjord och dammad, räcker det för Spire Motorsports? Det kan fortfarande vara svårt för dem att utmana om vinster, särskilt med tanke på att det finns lag som Hendrick Motorsports, Richard Childress Racing och Trackhouse Racing. Som Legacy Motor Clubs vd Cal Wells uttryckte det, är de tre ovanstående teamen “tier ett”, medan de andra Chevy-lagen ligger lägre på prioritetsskalan. Visst, sådana som LaJoie och hans nya lagkamrater kommer att göra sitt bästa, men garanterade vinster kommer att vara svåra att få tag på.

RELATED ARTICLES

Mest populär