Den belgiska tennisstjärnan Kirsten Flipkens har lagt fram en unik plan på grund av vilken WTA-turnékalendern för 2021 inte kommer att störas trots osäkerheten kring Australian Open.

Kirsten Flipkens tweets stor plan för 2021 WTA-säsongen

Flipkens har WTA-händelserna i Dubai och Doha kan komma framåt och årets första major pressas tillbaka för att säkerställa att säsongen inte störs på något sätt.

Australian Open startar WTA-säsongen och Dubai och Doha-evenemangen kommer efter.

Hon sa att det skulle tjäna alla intressen om evenemangen i Dubai och Doha arrangerades i januari och Australian Open skjuts upp till ett lämpligt datum för både arrangörerna och spelarna.

Melbourne Park - Australian Open
En allmän bild av Melbourne Park under dag fem av Australian Open 2019 på Melbourne Park den 18 januari 2019 i Melbourne, Australien. (Foto av Cameron Spencer / Getty Images)

Kommer inte att vara lätt men värt att överväga: Flipkens på Australian Open plan

Med tanke på Twitter sa belgien att även om blandningen av händelserna skulle vara en formidabel uppgift skulle den styrande kroppen för kvinnotennis kunna tänka på det.

”Jag vet att det är lättare sagt än gjort men varför inte, till exempel spela Dubai-Doha i januari istället, och ge Australien mer tid så här?

Tänker bara högt, ”twittrade Flipkens.

Ett osäkerhetsmoln hänger över Australian Open nästa år mot bakgrund av en ökning i Covid-fall.

Alla statliga gränser har enligt uppgift stängts till januari för att hindra spridningen av viruset.

Flytten har bara ökat de ökande logistiska bekymmerna kring evenemanget.

Australian Open fastnat i moln av osäkerhet

Regeringen i Victoria, som är värdstat för årets första major, har fortfarande inte lagt ut det officiella startdatumet för Australian Open.

Rapporter i australiensiska medier tyder på att den viktorianska regeringen håller fast vid att driva igenom en tvåveckors karantänregel för spelare utan möjlighet till träning.

Flytten har gett upphov till rädsla för stora namn som drar sig ur evenemanget.

Medierapporter hävdar att Tennis Australia, WTA och ATP är i samtal med Victoria-regeringen i hopp om att det så småningom kommer att tillåta spelare att träna och träna på utsedda lokaler under isolering.

Läs mer: ”Är detta jämnt nytt?”: Kirsten Flipkens spelar ner barndomsförhållandet med Rafael Nadal

Flipken’s Tour-kollega Belinda Bencic har sagt att hon kanske inte reser till Australian Open på grund av bristande tydlighet i turneringsreglerna, särskilt när det gäller träning och isolering.

På tal med den tyska tabloiden AZ sa den schweiziska stjärnan att tuffa karantänregler skulle göra det svårt för henne att tävla vid evenemanget.