Wednesday, February 21, 2024
HemF1"Spektakulära" Fernando Alonso inspirerar F1 Legends son och brasilianska underbarn att fortsätta...

“Spektakulära” Fernando Alonso inspirerar F1 Legends son och brasilianska underbarn att fortsätta framgången i F1

När Rubens Barrichello lämnade Formel 1 i slutet av säsongen 2011 var det ingen som förväntade sig att Williams-föraren snart skulle sakna Fernando Alonso mer än de flesta av hans tidigare kollegor. Under åren uppenbarade sig hans kärlek till asturianen; “Det han gör är spektakulärt, väldigt vackert att se.” Även om det är helt klart att 51-åringen inte har något annat än kärlek till sin tidigare kollega, faller inte äpplet så långt från trädet heller.

Amerikas favoritvideo idag

Fernando Barrichello, son till den brasilianska legenden, har också tagit några lärdomar från att titta på Fernando Alonsos perenna kompetens. Medan “Fufu” kan ha en legendarisk F1-förare i sin far hemma för att vägleda honom när han korsar den brasilianska Formel 4, avslöjade det inflytande Alonso har haft på 19-åringen i en nyligen intervju.

Rubens Barrichellos son öppnar upp om Fernando Alonsos inflytande

Rubens Barrichello är en av få förare som har turen att ha ett barn som vill bygga vidare på hans arv. Fernando Barrichello har inte låtit det antagandet ändras. 19-åringen gjorde sin ensitsig debut med Full Time Sports i det första brasilianska F4-mästerskapet 2022, vilket snabbt bevisade sitt värde. Barrichello avslutade året med två vinster på Interlagos och fyra pallplatser. Han skulle snart få en möjlighet att tävla i spanska F4 också men flyttade tillbaka till sin hemmaserie efter ett fåtal mediokra utflykter.

Hans starka start i ensitsig racing kommer inte som någon överraskning för de flesta medvetna om sin fars bakgrund, men Fernando Alonsos inflytande gjordes ganska tydligt i en intervju med Feeder Series på Interlagos. Det unga underbarnet citerades av SoyMotor, “Självklart tittar jag på Fernando. När min pappa var i F1 var jag ett barn. Men jag använder alltid fantastiska människor som inspiration, inte bara inne i bilen, utan även utanför, idrottare som jobbar hårt, som gör allt för sport för kärlek.”

Den unga brasilianska F4-åkaren kände att uppväxten kring Formel 1-åkare hjälpte till att forma hans framtidsutsikter och hur han skulle gå till väga för att uppnå dem. Barrichello tillade, “Jag älskar att se förare som min far, eller som Alonso, som vid 42 år gammal är där, som kunde gå hem och göra ingenting, men han gillar verkligen att göra det han gör. Och för min far, att se honom vid 51 års ålder tävla i Stock Cars för att han gillar det mycket. De är en stor inspiration för mig, säger han.

Fernando Alonso är fortfarande en formidabel kraft i F1 trots att han är 42 år gammal. Spanjoren slutade trots allt fyra 2023, före de framtida mästerskapsfavoriterna George Russell, Lando Norris och Charles Leclerc. Alonso är den perfekta förebilden för alla blivande racerförare. Detta sätter Fernando Barrichello i en utmärkt plats för att samla värdefulla insikter från en av sportens största.

Men även med sin far för att vägleda honom under hela resan, känner Barrichello att en Formel 1-förares inflytande kan vara fördelaktigt i viss mån men kan förvandlas till en förbannelse strax efter. Det är därför som 2024 kommer de tidigare Ferrari-ikonerna att ta ett baksäte och låta “Rubinhos” son blomstra när han banar väg genom det brasilianska F4-rutnätet.

Fernando Barrichello avfärdar sin fars vägledning att fokusera på självständig tillväxt

Medan många skulle tro att en före detta F1-förare som din far skulle hjälpa enormt på resan till F1. I slutändan är Fernando Barrichellos takt upp till honom ensam. 19-åringen berättade att paret snabbt hade insett när de arbetade tillsammans att deras skillnader i erfarenhet bara skulle hämma det unga underbarnets tillväxt. Han citerades av Feeder Series, “Så ibland kan det vara svårt att ha honom runt omkring sig mycket eftersom han ser något som jag inte ser, och det slutar med att han gör (den nödvändiga justeringen) för mig. Det finns en bra sida av det här, men sanningen är att jag inte lär migjag kan inte identifiera problem på egen hand.”

Det är inte bara viktigt för Barrichello att bli en kompetent racerförare utan också att vara lika kunnig om bilens mekanismer. När allt kommer omkring är en förares feedback avgörande för att förstå vilka förändringar som kan göras för att maximera prestanda. Ett utmärkt exempel på detsamma skulle vara Niki Lauda, ​​som kunde finjustera sin Ferrari bara genom att köra den några varv. För att Fernando Barrichello ska nå den nivån måste F4-föraren simma på egen hand.

Barrichello har i allt större utsträckning tagit på sig en mer självständig roll utan sin far där för att förutse bilens uppställning. Han avslutade, “Jag gör en biluppsättning med Marcelo, och i slutet av dagen berättar jag för min far vad som hände och han ger sin åsikt. Jag tror verkligen på min egen väg, på min egen process, att allt händer av en anledning. Jag har gått igenom mina svårigheter på och utanför banan, men allt kommer att falla på plats en dag.”

Det är säkert att säga att Fernando Alonsos lysande karriär har inspirerat den unge Barrichello. Men med hans beslut att inte ta hjälp av tidigare F1-förare, kommer Fernando Barrichellos karriär att matcha sin fars? Dela dina tankar i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär