Friday, December 1, 2023
HemeSportsSonys PlayStation Portal sägs stå inför "fördröjningar" och här är hur man...

Sonys PlayStation Portal sägs stå inför “fördröjningar” och här är hur man kan tackla det

Sonys stora innovation inom fjärrspel kom äntligen ut på marknaden. Men med en stark skepsis byggd kring PlayStation Portal som nästa handhållna pitch, hade Sony en stor uppgift framför sig. Nåväl, det aktuella internetsurrandet kring den helt nya PS-portalen tyder på att produkten har fått en stenig start! Uppenbarligen, bara några dagar efter lanseringen, utsätts produkten för några starka signaler för att möta “ospelbara nivåer av eftersläpning”.

Ända sedan Sony tillkännagav PlayStation Portal bjöd den in många nyfikna teorier om enhetens bankbarhet. Dessutom ifrågasatte dominansen av Nintendo Switch och Steam Deck på marknaden för handhållna spel också inträdet av ett tillbehör, med nedräkningen till PS Portal-lanseringen. Nu, när enheten går igenom den första stora fasen efter lanseringen, är de senaste rapporterna om “lagging” inga goda nyheter för PlayStation-fans.

PlayStation Portal fördröjningsrapporter oroar fans som såg fram emot Sonys “fjärrrevolution”

Trots skepsisen kring PlayStation Portal var förbeställningarna för produkten skyhöga. Och det var redan känt att portalen är beroende av en stabil Wi-Fi och PS5:s hårdvarupotential. Produkten är bara ett tillbehör till PlayStation 5-konsolen. Men många fans klagar på att fjärrtillbehöret inte ger den upplevelse det lovade på grund av stora fördröjningar.

En Reddit-användare utlöste diskussionen på forumet när de uppmärksammade samhället på problemet. “Fick precis min portal och konfigurerade den med min PS5. Fördröjningen är mycket märkbar (provade 2k och cyberpunk, som jag inte kunde köra utan att krascha varje gång jag svänger på grund av fördröjningen)”, löd reddit-kommentaren.

Det tekniska hindret förstör uppenbarligen den “uppslukande” upplevelsen för många spelare som såg fram emot vad PS Portal hade att erbjuda. Vissa anser dock att funktionen med fjärrspel alltid har kommit med sina kompromisser.

“Jag fruktar att många människor som inte riktigt förstår vad PlayStation Portal är kommer att få den här typen av upplevelse. Remote Play har alltid varit skakigt för mig, trots att jag har 140 Mbps ner och 30 Mbps upp”, skrev en spelveteran som reagerar på ett viralt klipp.

Även om debatten kring framtiden för den handhållna enheten har drivits på, är här några sätt som kan hjälpa dig att övervinna de ständiga fördröjningarna som uppstår i portalen.

Några tips för att motverka eftersläpningen

Innan du går igenom tipsen för att hantera portalfördröjningen är det viktigt att notera att instruktionerna kanske inte fungerar för alla spelare. Ännu viktigare, som nämnts ovan är anslutningen och prestandan starkt beroende av wi-fi-styrkan och källkonsolernas kapacitet.

Till och med IGN hade till exempel märkt hårdvaran “As Good as Your Wi-Fi” i recensionen. För att ta itu med buggen, här är några åtgärder du kan prova:

  • Kontrollera din internethastighet och routeranslutningen (Sony rekommenderar 15 Mbps eller mer för bästa resultat)
  • Flytta dig närmare din router
  • Testa att ansluta PS5 till routern

Läs mer: Nyfiken på Sonys PlayStation Portal? Här är allt som är viktigt att veta om dess pris, specifikationer och lanseringsdatum

Den fasta anslutningen verkar ha fungerat för de flesta av användarna. Så om du möter eftersläpningen och internet visar bra, bör kabeldragning vara din första åtgärd.

Vad tycker du om PS-portalen? Låt oss veta dina recensioner i chattrutan nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär