Saturday, January 28, 2023
HemMMASnubbar Khabibs skyddsling Islam Makhachev, Charles Oliveira kröner denna kallblodiga UFC-stjärna till...

Snubbar Khabibs skyddsling Islam Makhachev, Charles Oliveira kröner denna kallblodiga UFC-stjärna till “Årets kämpe”

Charles Oliveira är en av de bästa lättviktskämparna i UFC. Nyligen kom Do Bronx på Twitter för att chatta med UFC Legend Michael Bisping. Bisping frågade vem som kvalificerade sig för att bli Oliveiras “Årets kämpe”. 2022 var ett bra år för befordran. Men en fighter dominerade alla. Och de flesta i MMA-gemenskapen förväntade sig att han skulle säga ett namn, Islam Makhachev. Han hade dock ett ganska överraskande namn.

Khabib Nurmagomedovs eleven gjorde en dominerande uppvisning mot Oliveira för att vinna sin mästerskapstitel i lättvikt. Men Oliveira chockade fansen och tog en annan fighters namn.

Charles Oliveira krönte Alex Pereira till “Årets Fighter”

Charles Oliveira som heter Alex Pereira att bli hans “Fighter of the Year” efter att han besegrat den tidigare mästaren i mellanvikt Israel Adesanya att göra anspråk på mästerskapsbältet. Pereira visade tålamod och teknik för att dominera sin kickboxningsrival från det förflutna.

Duon mötte varandra på Madison Square Garden i New York som huvudevenemanget för UFC 281. Dessutom blev ‘Poatan’ den enda fightern som besegrade Adesanya flera gånger. Och dessa faktorer gjorde ett stort intryck på hans landsman.

I alla fall, Israel Adesanya var förståeligt nog inte nöjd med resultatet av deras match. ‘The Stylebender’ gjorde ljud för att låta fansen veta att han är redo för en revansch. Till och med ‘Poatan’ kände likadant. I en intervju med mediepersonlighet Ariel Helwaniavslöjade han en intresse för en potentiell revansch med Adesanya.

Alex Poatan @AlexPereiraUFC

Mannen slog en stor och mycket begåvad mästare för att fånga 185-bältet https://t.co/VJ9irOJNNa

— Charles ‘DoBronxs’ Oliveira (@CharlesDoBronxs) 7 december 2022

Oliveira delade med sig av sina tankar om Pereira och skrev: “Mannen slog en stor och mycket begåvad mästare för att ta 185-bältet.” Han motiverade alltså sitt val framför Makhatsjev.

Visst, Pereira förtjänade att vara med på listan, men Makhachev gjorde mer än tillräckligt för att säkerställa sin plats på toppen. Men Charles Oliveira valde “Poatan” före Nurmagomedovs skyddsling, Makhachev.

Alexander Volkanovski rustar upp för Islam Makhachev

Islam Makhachev är redo att ta sig an Alexander Volkanovski. Dagestanien vill inte sakta ner efter att han gjort anspråk på lättviktsbältet. Dessutom, Khabib Nurmagomedov pressade Makhachev att uppnå UFC:s slutmål. Det bästa kämparbältet pund för pund. Volkanovski väntar på att testa Makhachevs beslutsamhet att göra anspråk på titeln.

Volkanovski tog upp Conor McGregors råd att samla ihop till nästa flytta till lättviktsdivisionen. 5’6”-fightern ser ut att ta titeln som dubbelmästare i UFC, vilket bara ett fåtal har uppnått hittills. Matchen mellan Volkanovski och Makhatsjev är inte officiell ännu. Men fansen tror redan att det är en av de mest efterlängtade matcherna på senare tid.

Vem var din “Årets Fighter”?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär