Wednesday, December 6, 2023
HemNBASnubbad 7 år tillbaka, WNBA-veteranen Candace Parker hyser agg i sin senaste...

Snubbad 7 år tillbaka, WNBA-veteranen Candace Parker hyser agg i sin senaste dokumentär “Unapologetic”

Den första kvinnan att slam dunk i Illinois delstatshistoria har nu premiär som “Unapologetic”. ESPN Films senaste dokumentär visar upp Candace Parkers historia genom hennes karriär inom basket. Den har också fångat andra aspekter av WNBA-mästarens liv som hjälpte till att forma hennes potential som ung idrottare. Men med nåd och ära, gör Candace Parker inget om det agg hon hyser, och det med rätta.

Parkers dokumentär släpptes 19 år efter att hon blev den första kvinnan att slam dunk på McDonald’s All-American Game. Med en fantastisk karriär i både gymnasiet och college, gjorde Candace sitt avtryck som en motståndskraftig idrottare. Förutom hennes professionella bragder, gräver dokumentären djupt in i hennes familjeliv.

Candace Parker: “Jag var arg på min tid”

På deras officiella X-konto lade ESPN upp en video med Parkers citat, “Jag minns att jag var arg. Jag minns att jag blev upprörd. Jag satte mil på min kropp och jag gjorde allt det här extra mediagrejen … jag var arg på min tid som jag tillbringade borta från min familj,” med titeln – “@Candace_Parker om att inte komma med i USA:s OS-lag 2016.”

I inlägget berättar Parker om sin tid 2016 när hon åkte till Spanien och inte blev antagen till det årets olympiska lag: “År 2016 var USA Basketball på en turné. De skulle till Spanien, och jag var som okej, jag kommer att ta tid från min familj och åka på den här resan, och på resan dominerade jag, som om jag tror att jag hade ett par triple-doubles på resan som, jag minns att Geno kom fram till mig och sa “försöker du vara världens bästa spelare?” som jag minns att han sa det.”

Vid den tiden lämnades många kvinnliga basketfans i chock eftersom legenden inte fanns med i USA:s OS-lista. En av rubrikerna löd sedan – “Att lämna Candace Parker från Rio Team är ett dåligt samtal av USA Basketball”.

Förutom att påminna om den tuffa tid hon fick möta miles hemifrån, avslöjade Parker många osagda och okända aspekter av hennes liv.

Tid borta från familjen 2016

2016 var verkligen ett mycket intressant år för Parker eftersom hon och hennes Sparks-lagkamrat båda ledde sitt lag till en final i 5-matcher över Minnesota Lynx. Dessutom utsågs Parker det året till finalens MVP eftersom hon i snitt hade 17,2 poäng per match i serien (en lagpoäng).

Men dessa prestationer kom från de personliga uppoffringar som Parker var tvungen att göra. Moderskapet har alltid varit en viktig aspekt av Parkers liv. I dokumentären blir hon upprörd över att minnas tiden hon fick tillbringa på träningsläger och borta från sin dotter.

Denna period av professionell triumf över personliga uppoffringar slog Parker hårt. Och det var en besvikelse i vissa delar, med tanke på att hon inte var med i OS-laget 2016. Ögonblicket påverkade henne mycket illa. År senare skulle hon till och med tacka nej till en inbjudan till OS i Tokyo.

RELATED ARTICLES

Mest populär