Sunday, December 10, 2023
HemTennis"Smartare sätt att släppa frustrationen" – Ångrar Clouds Novak Djokovic när han...

“Smartare sätt att släppa frustrationen” – Ångrar Clouds Novak Djokovic när han ber om ursäkt för sin vilda ATP-finallag

I tennisvärlden, där spänning, lycka och ära välsignar både spelare och fans, innehåller stunder av intensiv frustration också en del av tillvaron. Den serbiske tennislegenden Novak Djokovic upplevde ett sådant ögonblick i sin ATP Finals 2023-uppgörelse mot Holger Rune. När fansen låste ögonen på banan, lindrade Djokovic, omgiven av molnen av stress i det avgörande setet, sin frustration genom att bryta inte en utan två racketar under en byte.

Konsekvenserna av handlingen, som visade att även de högst rankade spelarna bär på en outhärdlig mängd stress, sträckte sig bortom de krossade racketarna. Efter matchen mötte Djokovic frågor relaterade till händelsen på en presskonferens. Hans sätt att öppet diskutera sina känslor, förklara komplexiteten bakom sådana handlingar och graciöst erkänna sitt misstag, råkade vara en stor lärdom för tennisentusiaster.

Novak Djokovic presenterar en ursäkt för sin racketbrytande handling i ATP-finalen

Matchen Djokovic-Rune ATP Finals såg en överraskande vändning i det avgörande setet. Djokovic, som brottades med utmaningar på banan, nådde en kokpunkt av frustration, vilket ledde till ett ovanligt spektakel under bytet. I en uppvisning av ökade känslor krossade Djokovic inte en, utan två racketar – ett sällsynt uttryck för den intensiva kampen på banan. Men med mognad på grund av erfarenhet och ålder, hade Djokern anledning att introspektera.

På presskonferensen efter matchen frågade en reporter serben och frågade om en sådan handling var ett sätt för spelare att släppa spänningen och starta om. Djokovic svarade, “Jag menar, vissa människor säger det. Om du vill använda det ordet “pragmatisk” för att jag ska göra det, för då kan jag släppa vilken spänning jag än håller på och frustration och gå vidare, kanske det var fallet i kväll.” Men han förnekade att han stödde sådana handlingar och sa: “Jag är inte nöjd. Jag är inte nöjd med det. Jag gillar definitivt inte att jag har gjort det, men jag har gjort det och så är det och jag måste ta ansvar. Det finns olika sätt, kanske smartare sätt att släppa frustrationen än att bryta en racket (ler).”

Även om Djokovics erkännande och uppriktiga erkännande verkade ha täckt händelsen, var detta bara ytterligare ett tillägg till hans frustrationshandlingar på domstolarna. Att se tillbaka på att hitta liknande incidenter kommer inte att vara svårt eftersom en annan inträffade nyligen i år, vid Wimbledons domstolar.

Djokovics upptåg är varken nya eller överraskande

Tidigare i år blev Djokovic återigen fångad i ett annat agerande av frustration. Den här exponerade världen för sitt mycket aggressiva temperament vid Wimbledon 2023. Den serbiske tennismästaren, känd för sin konsekventa prestation, fick möta effekterna av en tillfällig kontrollförlust på banan där han bröt sitt racket i finalen mot Carlos Alcaraz .

Efterverkningarna varade dock längre än bara ögonblicket. Domaren Fergus Murphy, som var ansvarig för sina uppgifter, ingrep och utfärdade en varning till Djokovic. Diskussionen fortsatte ytterligare och kom till en chockerande slutsats – den serbiske tennislegendaren åtalades för racketmissbruk, och en höga böter på $8 000 ålades honom. Detta är verkligen ett mönster som de flesta spelare inte vill efterlikna; när Djokovic tar ansvar för sina handlingar, kan han gå en ny väg.

RELATED ARTICLES

Mest populär