Wednesday, February 28, 2024
HemViralSportsMoments"Skydda integriteten hos professionell cykling" - DerbyWheel-serien möter turbulens när UCI:s "förbjudna"...

“Skydda integriteten hos professionell cykling” – DerbyWheel-serien möter turbulens när UCI:s “förbjudna” tagg hotar cyklister med böter på 12 000 dollar

En krock mellan reglering och innovation har brutit ut i den professionella cyklingens värld. När cykelfans ivrigt väntar på lanseringen av den efterlängtade DerbyWheel keirin-serien, står det styrande organet Union Cycliste Internationale (UCI) fast i sitt beslut. Kroppen har förklarat det lukrativa racingspektaklet som en “förbjuden händelse”.

Amerikas favoritvideo idag

Därför har uppgörelsen mellan ambition och reglering gett upphov till uppståndelse eftersom framtiden för cykelevenemanget är fortfarande osäker. Under tiden har UCI bekräftat en sträng varning om att ta ut höga böter mot cyklisterna för att delta i den lukrativa men omtvistade serien.

Krock mellan cykelbestämmelser

DerbyWheel-serien som är på väg att göra sin debut i april under det kommande året har ansetts vara icke-kompatibel. För det djärva draget har UCI citerat en brist på viktig information som är nödvändig för utvärdering. På grund av avsaknad av auktorisation har dessa händelser markerats som “förbjudna”.

Som rapporterats av Cycling Weekly, släppte UCI ett uttalande den 20 december, onsdag, där det stod: “Som sådana anses de för närvarande vara “förbjudna evenemang” enligt artikel 1.2.019 i UCI:s regler. Varje deltagande av en UCI-licensinnehavare i dessa evenemang ska leda till disciplinära åtgärder i enlighet med artikel 1.2.021 i UCI:s regler.

Om någon UCI-cyklist kommer att pröva lyckan i DerbyWheels-serien, kommer de att utsätta sig för risken för svåra straff. Bland kompensationen kommer de att behöva betala viner upp till 10 000 CHF motsvarande cirka 12 000 USD tillsammans med en potentiell sex månaders avstängning.

Lure och attraktioner i serien

I Japan var keirin traditionellt den enda sporten som hade lagliga sanktioner för spel. DerbyWheel-serien tillkännagavs i oktober och deras mål är att globalisera Japan och Koreas historiska keirin-krets. I denna krets kommer cyklisterna att delta i sprinttävlingen på semimotorbanan utsmyckade i samma kläder och med samma utrustning, men vadslagning kommer att vara en integrerad del av sporten. Dessutom utlovar serien en enorm prissumma på $600 000 per event.

“Det har varit ett tag” – Återupptäcka en cyklists triumfer i Velodromen

Till försvar för vadslagningshållningen försäkrade DerbyWheels talesman i en intervju med Cycling Weekly, “Även om DerbyWheel inte krävs eller har för avsikt att registrera evenemang på UCI-kalendern, är vårt mål att samarbeta med styrande organ och arbeta tillsammans för att skydda integriteten hos professionell cykling.” Enligt rapporterna har nästan 500 cyklister inklusive mer än 200 UCI-bancyklister från 32 länder registrerat sig i serien som syftar till att revolutionera bancykling.

Därför står framtiden för DerbyWheel nu vid ett vägskäl när UCI ställer kritiska frågor som lyfter fram cykelsportens integritet. Eftersom serien brinner för att skapa en ny väg, står det officiella cykelorganet fast och understryker vikten av att följa etablerade riktlinjer för rättvis konkurrens.

RELATED ARTICLES

Mest populär