Wednesday, December 6, 2023
HemMMA"Skulle du inte?" – Muhammad Alis barnbarn stänger av kritiken mot...

“Skulle du inte?” – Muhammad Alis barnbarn stänger av kritiken mot honom och “Money” Floyd Mayweather med “No Different”-svar

Att växa ur familjearvet inom sportbranschen är en av de svåraste uppgifterna för alla. Betecknande nog blir det ännu svårare om ens farfar är en av de mest ikoniska personligheter i mänsklighetens historia, Muhammad Ali. Så är fallet med Biaggio Ali Walsh; som bestämde sig för att glida bort från familjens varumärkessport: boxning.

Noterbart är att Walsh nyligen undertecknade ett utvecklingskontrakt med PFL. I ett samtal med Bleacher Report diskuterade fightern starten på sin MMA-karriär. Den kommande fightern berörde också kritiken som kommer med arvet från “Ali”.

Walsh om arvet efter sin farfar, Muhammad Ali?

När 24-åringen fick frågan om att den yngre generationen tjänade snabba pengar samtidigt som han njöt av rampljuset som skapats av någon annan, slog han tillbaka med en retorisk fråga. Men väldigt få, som Floyd ‘Money’ Mayweather, ingår i den andra kategorin och slutar med att bli lika populära som sina föregångare eller överträffa dem.

Amatörkämpen frågade: “Skulle du inte göra det?” Efter detta frågade Walsh vidare i samma ton, “…Skulle du inte försöka ta någon möjlighet du kan för att bli framgångsrik?”

Den nya PFL-signaten avfärdade samtalen om att tjäna in sin farfars arv och sa att han var som vilken annan fighter som helst. Han nämnde också att han försökte skapa ett namn åt sig själv.

Därefter vidhöll Walsh att varje fighter ville skapa sitt namn och arv. På samma sätt förklarade han, “Jag är inte annorlunda än någon annan fighter.” Senare sa han att han gjorde samma sak. Den enda skillnaden som skilde honom från flocken var dock att hans farfar var en berömd ikon.

Walsh på sin MMA-karriär

Den framtida PFL-prospekten öppnade sedan upp om att ta MMA som en karriär. Han fortsatte alltså och förklarade att han inte ville vara 35 och sedan tänka på de otagna möjligheterna i MMA.

Vidare uttryckte han att han inte ville “skulle jag ha varit bra?” frågor senare i livet. Därför, med hänvisning till sin unga ålder som en fördel, beslutade Walsh att ge sin MMA-karriär en chans.

Noterbart är att Biaggio Walsh siktar på en proffsdebut sommaren 2023. Och för närvarande är han planerad att delta i PFL-amatörturneringen i november 2022.

Vad tycker du om detta uttalande av Biaggio Ali Walsh? Tror du att han kommer att nå samma höjder i MMA som Muhammad Ali gjorde i boxning? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär