Thursday, November 30, 2023
HemNBASkrämmande uppdatering om Brittney Griners "Physical Health" bland "Privacy"-bekymmer

Skrämmande uppdatering om Brittney Griners “Physical Health” bland “Privacy”-bekymmer

Vita huset har nyligen släppt en stor uppdatering om tillståndet för Brittney Griner i Ryssland. WNBA-stjärnan sitter fängslad i straffkolonin IK-2, långt borta från Moskva. Mitt i rädslan för omänskliga förhållanden och tvångsarbete talade Vita husets NSC-koordinator för strategisk kommunikation, John Kirby om BG under Vita husets presskonferens. Tyvärr delade Kirby några skrämmande detaljer om Griners “fysiska hälsa” mitt i oro för hennes “privatliv”.

Vita husets korrespondent Gerren Keith Gaynor uttryckte nyligen oro över att Brittney Griner potentiellt skulle kunna utsättas för tvångsarbetsförhållanden tillsammans med “homofobi och rasism”. Han frågade Kirby om det fanns några uppdateringar om Griners fysiska och psykiska hälsa. Gaynor frågade också om Vita huset hade planer på att sätta upp ytterligare ett möte med Ryssland angående förhandlingarna om BG:s frigivning.

Vita husets erbjudanden om hur Brittney Griner ska ta sig an

John Kirby försäkrade att förhandlingarna mellan de två länderna om frigivningen av Griner och den pensionerade amerikanska marinen Paul Whelan pågick. Dessutom sade Kirby att de amerikanska myndigheterna gjorde sitt bästa för att få hem amerikanska medborgare så snart som möjligt.

Vidare, när hon pratade om Griners tillstånd, sa Kirby: “På hennes tillstånd tror jag att du kan förstå av integritetsskäl, jag kommer inte att gå in på så mycket detaljer om hennes fysiska hälsa, jag skulle inte göra det.”

Kirby avstod från att avslöja Brittney Griners fysiska tillstånd med tanke på deras oro över WNBA-stjärnans integritet. Kirby försäkrade dock att Vita huset försökte få så mycket information som möjligt om hennes tillstånd.

Griners vistelse i Mordovia kan bli brutal

Brittney Griner avtjänar sitt straff i IK-2-anläggningen i Mordovia, ökänt känt som “fängelsernas land”. Mordovia ligger 400 mil sydost om Moskva. Den avlägsna regionen har ett antal straffkolonier, inklusive IK-17 där Whelan hålls. Dessutom är den helt kvinnliga IK-2 kvinnliga kolonin känd för att vara homofob och rasistisk. Därmed kan BG:s vistelse i straffkolonin bli extremt brutal.

Samtidigt avslöjade Pussy Riots grundare, Nadya Tolokonnikova, fasorna i straffkolonierna. Hon uppgav att fångar i straffkolonier upplever slavliknande förhållanden i arbetsläger. Tolokonnikova tillbringade nästan två år i IK-14-anläggningen i Mordovia. Hon berättade att fångar tvingas arbeta i sweatshops i 16-17 timmar per dag. Tolokonnikova varnade för att tortyr var vanligt förekommande i straffkolonier och att medicinska faciliteter var extremt dåliga.

Tyvärr skulle varje dag som Griner tillbringar i straffkolonin vara extremt tuff för henne. Därför råder det ett brådskande tillstånd i landet när det gäller Griners frigivning.

RELATED ARTICLES

Mest populär