Wednesday, February 28, 2024
HemBoxing"Skastade slag som en man": Information om boxningstränare Vad hände när 16-årige...

“Skastade slag som en man”: Information om boxningstränare Vad hände när 16-årige David Benavidez sparred Gennady Golovkin

Föreställ dig a 16-åring kliva in i ringen med en mellanviktslegend. Det här är inte vilken sparringsession som helst; dess David Benavidez vända mot Gennadij Golovkin. Tänk dig att Benavidez, en tonåring som ännu inte har gjort sina avtryck, byter slag med en rutinerad mästare. Hur gjorde en ung Benavidez, då en ren 190 pundhantera? Abel Sanchezderas tränare, påminde om dessa sällsynta möten.

Var det en missmatchning eller en glimt av en framtida stjärna? Sanchez avslöjade hur Benavidez, med begränsad amatörerfarenhet, visade överraskande mognad och skicklighet. Dessa sessioner handlade inte om att vinna eller förlora; de handlade om att lära och växa. Hur reagerade Golovkin på denna oväntade utmaning?

Gick de båda ut i krig?

Abel Sanchezden rutinerade tränaren som har sett otaliga sparringrundor, minns livfullt mötena mellan en ung David Benavidez och det formidabla Gennadij Golovkin. I ett upplysande samtal med Fight Hub TVSanchez väckte dessa sessioner till liv med sin detaljerade berättelse.

“De sparrade förmodligen tre eller fyra gånger,” började Sanchez och satte scenen för en ung Benavidez som kliver in i ringen med Golovkin. Han fortsatte, “Det var kanske fem eller sex omgångar men det var inte något där de gick ut mot varandra.” Detta uttalande målar upp en bild av ömsesidig respekt och fokus på tillväxt snarare än konkurrens.

Golovkin, som insåg potentialen i sin unga sparringpartner, modererade sitt tillvägagångssätt. “Gennady var tvungen att arbeta uppenbarligen för att inte försöka skada honom eller inte försöka göra något som skadade honom, men han var tvungen att arbeta för att få sparring från honom, för att få bra sparring från honom och David fick honom att fungera,” utvecklade Sanchez. Detta erkännande visar upp Golovkins professionalism och Benavidez förmåga att utmana även en rutinerad boxare.

Hur en oerfaren David Benavidez imponerade på alla

Intressant nog spelade Benavidez vikt en betydande roll i dessa sessioner. “Jag tror att han var 189, 190 pounds,” sa Sanchez och betonade den kroppslighet som Benavidez tog med sig till ringen i ung ålder. Trots att han var tonåring visade Benavidez en skicklighet utöver sina år. “Du kan se att han var en bebis igen men han slog slag som en man, han var i ringen precis som en vuxen man och en mycket rutinerad sparringpartner,” tillade Sanchez och underströk den unga boxarens imponerande prestation.

Dessutom lyfte Sanchez fram Benavidez okonventionella väg till boxningskunskaper. “Han hade inte så många amatörkamper men hans lärande kom på gymmet”, sa han och påpekade betydelsen av gymträning för Benavidez utveckling. Detta perspektiv är avgörande för att förstå hur Benavidez finslipade sina färdigheter och byggde sin boxningsgrund.

Samtalet med Sanchez kastar inte bara ljus över dessa avgörande sparringssessioner utan ger också en inblick i de tidiga stadierna av David Benavidez resa inom boxning – en resa som så småningom skulle leda honom till att bli en kraft i supermellanviktsdivisionen.

Benavidez resa, från en tung tonåring till en supermellanviktssensation, utmanar oss att se bortom ringen och överväga den bredare effekten av mentorskap och uthållighet inom sport. Vad tror du är nyckelingrediensen för att omvandla potential till storhet i boxningsvärlden? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan!

Inlägget “Was Throwing Punches Like a Man”: Boxing Trainer Details What Happened When 16 YO David Benavidez Sparred Gennady Golovkin dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär