Friday, December 1, 2023
HemNASCARSkandalös NASCAR Hall of Famer Junior Johnson föredrog Life of Crime framför...

Skandalös NASCAR Hall of Famer Junior Johnson föredrog Life of Crime framför Racing av denna häpnadsväckande anledning

Junior Johnson var en av de största förarna och pionjärerna i NASCAR. Han var en av få som hade sitt ursprung i moonshining. Tillbaka 2011, decennier efter att han hade slutat tävla, satte sig Johnson för en intervju. Han avslöjade och återupplevde några av sina minnen från de dagar han körde månsken.

Johnson sa: “Bootlegging-bilar var början på racerbilar. Vi soppade upp dem för att överskrida lagen, och det var där de fick idén att börja tävla. Vi skulle hitta en vägremsa och tävla med våra moonshine-bilar. Jag drog mig tillbaka från att köra i NASCAR när jag bara var 35, för att, ärligt talat, hastigheten och faran jag upplevde när jag körde månsken och tävlade på dessa landsvägar var större än hastigheten och faran jag hanterade på racerbanan.”

Johnson nämnde vidare att han kanske hade stannat längre i racingscenen som förare. Bara om belöningarna under hans dagar var lika höga som de nuvarande tiderna. Prissumman i slutet av säsongen 2011 uppgick till cirka 6 miljoner dollar, vilket i jämförelse med vad Junior tjänade under sin racingkarriär skulle uppgå till nästan 20 gånger mer. Under Junior Johnsons karriär kunde han tjäna totalt bara 301 866 $.

Hur kom Junior Johnson in i NASCAR?

Innan han tävlade i American Motorsports toppklass brukade Johnson hjälpa till med familjeföretaget moonshining. Deras familj brukade både tillverka illegala alkoholhaltiga drycker och lämna sina varor med hjälp av soppade lagerbilar för att springa undan de lokala myndigheterna.

Under den tiden insåg Johnson och hans kamrater att de också kunde börja tävla mot varandra i sina kraftfulla bilar. Sakta förvandlades hans månskensdroppar till professionell racing, från stränderna i Daytona till de högbankade ovalarna.

Under hela sin karriär i NASCAR var han också aktivt involverad i sin familjs månskensverksamhet. Vid ett tillfälle greps han till och med av polisen efter en lång jakt till fots. Men med tanke på hans prestationer inom idrottsvärlden fick han senare benådning från presidenten för att ta bort alla anklagelser mot honom. År senare fortsatte han med sin månskensverksamhet, men den här gången gjordes det lagligt.

RELATED ARTICLES

Mest populär