Monday, December 4, 2023
HemGolf"Skämning": Fans lämnades utlösta när "pinande" reglerkontrovers tar över Hong Kong Open

“Skämning”: Fans lämnades utlösta när “pinande” reglerkontrovers tar över Hong Kong Open

Föreställ dig detta. Du är på väg mot seger och leder i den sista omgången. Du tar ditt utslag på det 16:e hålet och bollen landar i … den tjocka undervegetationen utanför greenerna. När du tittar ser du att bollen nästan är osynlig inuti busken. Nu undrar du om du ska ta en straff eller ta dina chanser.

I nyligen avslutade Hong Kong Open stod ledaren på det 16:e hålet inför ett dilemma. Men hans nästa beslut chockade många, inklusive hans spelpartners, som var synbart missnöjda över hela fiaskot. Ögonblick senare, när klippet gick upp på internet, gjorde det bisarra scenariot fansen förbryllade och upprörda.

Vad orsakade kontroversen vid Hong Kong Open?

Den sista dagen stod den thailändska golfaren Phachara Khongwatmai inför ett tufft beslut efter att hans utslag landade i tjocka buskar. Världen nej. 231 sågs i en debatt med andra golfspelare Cameron Smith och Nya Zeelands proffs Ben Campbell. Båda protesterade mot bortkastad tid.

Så småningom anlitades en tjänsteman för att bedöma situationen och hitta en väg framåt. Den thailändska golfaren klev in i bushen och plockade upp en gren. Än så länge är allt bra. Problem började när de märkte att grenen kunde vara kopplad till vinstocken.

Smith och den slutliga vinnaren Campbell gillade inte den thailändska golfarens behandling av naturområdet. Det 24-åriga thailändska proffset tvingades så småningom ta en straff och avsluta med en dubbelbogey sexa. Det innebar också att han slösade bort sin ettskottsledning och utnyttjade vilken nyzeeländaren tog sin största karriärseger den här säsongen och tog sig förbi LIV Golf Pro Cameron Smith.

Men när klippet cirkulerade på sociala medier var Netizens splittrade i vad som borde ha varit det rätta beslutet. Vissa ställde sig på Cameron Smiths sida, medan ett fåtal inte såg något fel med det.

Så här ser du dina favorit LIV-golfare i aktion vid 2023 Hong Kong Open: plats, biljettinformation och mer

Internet går amok över besväret vid evenemanget

Grenen de flyttade var död, helt klart. Men från Smith och Campbells reaktion såg det ut som att grenen var sammanflätad med vinstocken. Och det är precis vad detta fan påpekade!

Rörde sig bollen också när de flyttade buskarna? Kameravinkeln ger inga små detaljer. Men som denna fläkt kan man inte förneka möjligheten, eftersom busken tydligen var kopplad till undervegetationen.

Att det tog femton minuter för dem att lista ut skottet passade inte många. Vissa tycker att han kom undan med ett mycket litet straff för den skamliga handlingen.

Den thailändska golfaren hade möjlighet att ta ett fall i det här fallet. Vissa fans tror att det skulle ha gjort det mycket lättare.

Ett fan påpekade att en regeltjänsteman var närvarande när detta hände. Båda spelarna protesterade mot det, och vid ett tillfälle skämtade Cambell att de kanske behövde ta in en annan regelfunktionär.

Enligt ett fan var detta drag en mycket vanlig praxis inom golf i Thailand. I den sydostasiatiska nationen röjer de kvinnliga caddiesna vägen för golfaren att ta slag i oroliga situationer som denna.

Vad tycker du att Khongwatmai borde ha gjort? Är hans agerande berättigat, och ännu viktigare, var straffet proportionellt? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär