Wednesday, December 6, 2023
HemNASCAR"Ska man vara glad över det här?" – SMI:s sista skalpell...

“Ska man vara glad över det här?” – SMI:s sista skalpell på North Wilkesboros New Chapter delar racinggemenskapen

När Dale Earnhardt Jr korsade tröskeln till North Wilkesboro Speedway en kylig decembermorgon 2019, kastade han sin blick på den väderbitna banan och tvivlade på att den någonsin skulle eka med dånet från ett NASCAR-evenemang igen. Naturen hade återtagit den en gång blomstrande asfalten, med ogräs som trotsigt spirade genom sina sprickor. Läktarna, en gång ett hav av färg och glädje, bar nu den dystra nyansen av rost och vanvård. Detritus av metall, trä och plast låg strödda som bortglömda minnen, medan pressboxen, misshandlad av väder och vind, tappade sin färg som gammal hud. Berörd av VVS och elektricitet var speedwayen ett spöke av sin forna glans.

Ändå, inom loppet av mindre än fyra år, omger North Wilkesboro Speedway en känsla av förväntan när den förbereder sig för att vara värd för det uppskattade NASCAR All-Star-loppet 2024. Hjulet av förändringar när det gäller banan har börjat snurra och gnista en blandning av känslor bland racinggemenskapen. Vissa fans samlar sig bakom NASCAR:s initiativ och anammar vikten av en stor plats. Andra brottas med förändringarna, deras nostalgi är orolig. När debatten fortsätter, är en sak säker: speedwayen är redo att skriva ett nytt kapitel i sin historia.

NASCAR ger nytt liv till den ärevördiga North Wilkesboro Speedway

En gång i tiden ett livligt nav som var värd för två Cup Series-lopp årligen och som var bakgrunden för 15 av Richard Pettys triumfer, försvann North Wilkesboro Speedway i övergivenhet i 27 år när NASCAR flyttade blicken till större marknader och förvandlades till en kuslig, tyst kvarleva från dåtid. Ändå har speedwayen på drygt ett år genomgått en anmärkningsvärd övergång från ett bortglömt motorsportmonument till en toppmodern anläggning som behåller sin klassiska charm.

Fröet till väckelse såddes år tidigare när Dale Earnhardt Jr. övertalade iRacing, onlineracingsimuleringen, att digitalt bevara banan i sin virtuella värld. Earnhardt, tillsammans med en dedikerad besättning av entusiaster och med stöd och godkännande av banans förvaltare, Speedway Motorsports, ägnade flera dagar åt att rensa banan för den digitala skanningsprocessen.

Den virtuella inkarnationen av North Wilkesboro Speedway lanserades på iRacing, och sammanföll oavsiktligt med början av 2020-pandemin, vilket krävde paus i liveracingevenemang. NASCAR och Fox Sports svängde, med speedway i en serie onlinelopp som stod för de avstängda verkliga matcherna. Banan ökade i popularitet på iRacing – en status som den har till denna dag.

I maj var luften full av tillkännagivandet att North Wilkesboro Speedway skulle vara värd för NASCAR All-Star-loppet 2024. Kort därefter fick speedwayen ännu en gång uppmärksamheten när den säkrade sin plats på NASCAR:s schema för 2024, vilket markerade en återgång till den historiska banan som ägs av Speedway Motorsports för andra året i rad.

Men en nyligen uppdaterad uppdatering har rört upp vattnet av nostalgi. I en tweet från det officiella North Wilkesboro Speedway-kontot som proklamerar: “DET HÄNDER! Vi återuppbygger den historiska North Wilkesboro Speedway. ”, avslöjades att banan håller på att renoveras för de kommande loppen. Denna renovering har dock mött blandade reaktioner eftersom vissa fans uttrycker missnöje över förändringarna som görs på den älskade speedwayen.

Tillkännagivandet av North Wilkesboro Speedways återuppståndelse har skickat vågor av spänning bland fansen

Från sin storhetstid till sin vinterdvala har speedway bevittnat racingvärldens ebb och flod. Sedan NASCARs motorer vrålade till liv 1958 har många spår kommit och gått, var och en med sin egen historia. Ändå har beslutet att återuppliva North Wilkesboro Speedway efter 27 år väckt en glimt i ögonen på NASCAR-entusiaster.

Upprustningen av banans yta väcker dock en gryta av blandade känslor. Den gamla speedwayen hade en helig plats i mångas hjärtan, och dess förändring har gjort att vissa fans längtar efter det förflutna. Ett fan, som resonerade med andan av bevarande, uttryckte: “Jag förstår varför men det skulle vara trevligt att behålla den ursprungliga ytan!” Andra brottas med sina känslor och erkänner, “Blandade känslor, men det behövde göras” och beklagar, “Nå, fy fan. Jag älskade den gamla asfalten. Det gav den gamla platsen karaktär.”

I en lättsam vädjan nådde ett fan ut till NASCAR med en unik begäran: “Kan du maila mig en bit av den gamla ytan? ” föreställer sig en bit av den våningar höga asfalten som pryder hans vardagsrum. En annan optimistiskt föreslog, “Jag hoppas att den gamla ytan går till fansen. Ett sådant fantastiskt ögonblick.”

Å andra sidan är vissa fans mindre än glada och frågar sig: “Borde man vara glad över det här?” Oro över banans inverkan på tävlingsupplevelsen dök också upp, med ett fan som noterade: “Jag hatar att du måste återuppta banan. Jag hörde att det kan ta bort från hur bilarna hanterar, vilket kommer att ta bort från den bästa racingen som fanns.”

Ett beslutsamt fan förklarade ett uppehåll och sa: “Nu vet jag att jag INTE ska göra några planer på att åka dit åtminstone inom de kommande 3 åren “, medan en annan rakt på sak avfärdade webbplatsen som “Platsen är en soptipp.”

Återuppkomsten av denna legendariska bana är helt klart ett stridsämne. Vad är dina tankar om den här ikoniska lokalens senaste kapitel? Dela gärna dina åsikter i kommentarerna nedan.

“Held His Word” – Chase Elliott reglerar racingfansens hjärtan när han upprätthåller 3-Yo Victory Lane-löftet till Ryan Blaney

RELATED ARTICLES

Mest populär