Saturday, December 2, 2023
HemNASCARSjälvhånande Carson Hocevar tar en sarkastisk grävning på sig själv dagar efter...

Självhånande Carson Hocevar tar en sarkastisk grävning på sig själv dagar efter att ha blivit slagen av cupserieveteraner

Avslutet från NASCAR Truck Series championship race för Carson Hocevar på Phoenix Raceway var en scen direkt ur en tragikomedi. Stående utanför vårdcentralen med huvudet lågt hängt, rösta en viskning – det var själva bilden av dysterhet. “Han borde vinna mästerskapet”, mumlade han till reportrar, hans ursäkt lät mer som att han sa det för någon annan.

“Han borde vinna. Jag ville inte göra det alls.” Åh, dramat! Hocevar beklagade ett drag som han drog på varv 119 av 179, smyg sig på Championship 4-utmanaren Corey Heim och skickade honom i en sväng. Visst, Heims åktur blev inte till skrot, men hans titeldrömmar? Det tog definitivt en smäll.

Med tanke på att Carson Hocevar knuffade Heim inte en gång, inte två gånger, utan tre gånger innan Heims bil bestämde sig för att göra en piruett, och med tanke på Hocevars fräcka blick på kameran i bilen efteråt, kan man bli förlåten för att tänka, “Hmm, det kanske” oj “var mer ett aha-ögonblick?” Och så kom motreaktionen! Cupförare, rutinerade proffs, analytiker och fans släppte lös en ström av kritik. Men Hocevar, till synes lika oförskämd som han är, förvandlade nyligen en rolig frågesport till sin personliga grillsession, där han smutsigt höll på med sina nejsägare och kritiker. Snacka om att ha det sista skratta!

Carson Hocevars pyjamasklädda racinggags väckte kontrovers

I finalen i NASCAR Craftsman Truck Race utlöste Carson Hocevars snurr på Corey Heim en kedjereaktion av dramatik. Senare kom Heim ikapp och verkade ge Hocevar en smak av sin egen medicin och knuffade in honom i väggen. Även om Heim hävdade att han var oskyldig, var händelsen som en dominoeffekt som snärjde Grant Enfinger och andra i dess efterdyningar. Enfingers pitstop-omväg kostade honom nästan titeljakten mot Ben Rhodes.

I slutet av detta spektakel med 12 varningar, hittade tre av de fyra mästerskapsutmanarna sina drömmar i spillror. Hocevar, den 20-åriga brorsdottern Motorsports underbarn som tar examen till cupen nästa år, erkände sin del i dagens kaos.

Efter loppet fick Heim nys om Hocevars ursäkt, men det gjorde inte mycket för att puttra ner hans frustration. Ironiskt nog, medan Heim stod inför en böter på 12 500 $ och ett avdrag på 25 poäng för sitt återbetalningsdrag, gick Hocevar därifrån oskadd. Mitt i fingerpekandet på Hocevars förment oavsiktliga upptåg, svarade han fräckt på en fråga om hans alternativa karriärval (endast fel svar) med: “Jag tog på mig min pyjamas och sedan försöker jag bara att inte krascha.” En subtil knuff-nudge, blink-blink till sina kritiker, kanske föreslår en “krockkurs” i hans racingstrategi?

Medan Denny Hamlin rensade Hocevars namn på sin podcast, var Dale Earnhardt Jr. inte riktigt redo att släppa ämnet. I racingvärlden verkar det som om inte alla spinouter skapas lika, och Hocevars pyjamasskick kan bara vara hans slug sätt att snurra berättelsen.

Denny Hamlin och Dale Earnhardt Jr möter Hocevar

I NASCAR är Carson Hocevars meritlista lite som en mysterieroman – full av vändningar, svängar och manövrar som gör att andra förare kliar sig i huvudet och undrar om det finns mer än vad man kan se. Intressant nog, trots de höjda ögonbrynen, verkar straffar ha gett honom en bred koj.

Denny Hamlin delade förmodligen NASCAR-myndigheternas åsikter och inledde sin uppfattning om lastbilsfinalen, “Vilken jävla show.” Ändå, i en överraskande vändning, frikände han Hocevar från alla större förseelser på sin Actions Detrimental Podcast, och påpekade: “Vi såg att förare inte bara slog personen utan sedan gasade på och fortsatte. Någon nämnde till och med, som till exempel ringer du Carson Hovar och Corey Heim, eller hur? Nej, nej, det var en tävlingsincident.

Exklusivt: Ben Rhodes fördömer Carson Hocevars “attityd” hårt efter att ha dumpat Corey Heim för lastbilsmästerskapet

Å andra sidan är Dale Earnhardt Jr inte redo att släppa Hocevar så lätt. Även om han inte inledde en fullständig attack, pekade han ut en röd flagga och varnade för att Hocevars framtid inom racing kan hamna i en återvändsgränd om han inte städar upp sin handling. “Det är oförsvarligt. Det är oförsvarligt. Han kan kännas som, fan, jag stökade till igen. Helvete, det gör jag verkligen inte, jag måste sluta med det här. Jag är säker på att han känner att jag måste reda ut det här. Jag måste sluta göra det här. Men han känner inte så för tillfället att sluta med det. Han fortsätter att göra det. Och om han fortsätter med den här typen av saker, förstör denna otroliga möjlighet han har eftersom han är otroligt begåvad.”

Så, vad tycker du? Var Hocevars drag på Heim ett uträknat spel eller bara ytterligare en dag på tävlingarna?

RELATED ARTICLES

Mest populär