Wednesday, February 21, 2024
HemParis Olympics 2024Signalerar Frankrike problem för OS i Paris 2024? Åskådarantalet halveras för...

Signalerar Frankrike problem för OS i Paris 2024? Åskådarantalet halveras för öppningsceremonin

Olympiska spelen i Paris 2024 är här för att stanna och idrottsvärlden är hög på spänning. Med start från gymnastik till simning, från ridsport till friidrott, skulle detta år vara unikt. Det största evenemanget är redo att dra igång i juli, och mer fokus ligger på familjer, vänner och fans, som är redo att heja på sina favoritval. I ett uppdrag att bryta gränser och konventioner kommer arrangörerna att skapa historia med öppningsceremonin i år.

Den olympiska frenesien, som sträcker sig över 15 dagar, kommer garanterat att lämna fansen vid stolskanten. Men en liten förändring i den primära planen har rört upp internet lite. Frankrikes inrikesminister Gerald Darmanins beslut har ändrats utan föregående meddelande. Så, finns det någon bakomliggande orsak som vi förbiser?

Paris OS 2024 har några nyheter inför öppningsceremonin

Inledningsvis hade arrangörerna nöjt sig med 600 000 åskådare till öppningsceremonin. Men nu har antalet minskat till 300 000. Ställ in att ske utanför den vanliga stängda inställningen för att starta. Slingrande genom staden kommer ceremonin inte att begränsas i år. Men den plötsliga minskningen av publikantalet har inte lämnat en god smak i munnen på internet. 100 000 betalande åskådare kommer att få en utsikt från vattnet och de flesta av resten kommer att klara av en plats på de övre vallarna. Även om Darmanin hade sovit gott inför den stora händelsen, hade han ingen anledning till sin plötsliga beslutsändring.

“Jag vet att vi har de bästa säkerhetsstyrkorna i världen och vi kommer att kunna visa att Frankrike är kapabelt att vinna medaljer och framför allt att ta emot världen utan problem”, sa han, villig att göra stora framsteg i Paris i juli. Men det kan finnas en anledning till att värdnationen är mer uppmärksam den här gången.

Den franske presidenten antyder något grumligare och hemligt

Extremistattacker som härjade i Paris 2015 förföljer fortfarande människor i den franska huvudstaden, särskilt presidenten Emmanuel Macron. I december förra året hade han sagt att öppningsceremonin kan flyttas av säkerhetsskäl, så minskningen av publikantalet kan bero på det. Även om ingenting är bekräftat ännu, låt oss få en kort uppfattning om pompa.

LÄS MER: Är Paris redo att vara värd för OS? Kampen för att städa Seine i värdstaden

Längs en 6 kilometer lång rutt kommer de deltagande idrottarna att turnera Paris på båtar på Seine. Säkerheten har mångdubblats den här gången och omkring tusen styrkor kommer att undersöka att upprätthålla maximal fred. På den franska tv-kanalen France 2 har arrangörerna delat med sig av sina förändringar av planer. Kolla in det här utrymmet för fler sådana Paris-OS-uppdateringar.

Inlägget Signalerar Frankrike problem för OS i Paris 2024? Åskådarantalet halverats för öppningsceremonin dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär