Tuesday, February 27, 2024
HemNASCARSHR Insider kritiserar offentligt NASCAR:s Phoenix-test för "slöseri med tid", backar Dale...

SHR Insider kritiserar offentligt NASCAR:s Phoenix-test för “slöseri med tid”, backar Dale Jr och Denny Hamlins hästkraftsdebatt

NASCARs Next-Gen-plattform har liksom varit det tveeggade svärdet organisationen aldrig trodde att det skulle vara. Medan den nya generationens racerbilar erbjuder en avsevärd mängd säkerhet jämfört med de tidigare Gen 6-bilarna, har passerandet blivit en svår nöt att knäcka för förare. Särskilt i korta banor har detta orsakat ett ramaskri, med veteraner från sporten som Dale Earnhardt Jr och Denny Hamlin som kräver mer hästkrafter av racerbilarna.

Amerikas favoritvideo idag

Tyvärr, trots att organisationen kallar in sina förare för att förbättra Gen 7-paketet, ser det ut som att de är långt ifrån att få ut mer kraft. Istället ligger fokus mer på flygpaket, där man försöker justera splitters för att reglera nedkraften. Detta har retat Stewart-Haas Racings motortuner för att komma ut svängande, och ansett att sanktionsorganet helt enkelt slösar bort sina förares tid istället för att hjälpa dem med vad de behöver.

SHR tuner sidor med Dale Earnhardt Jr och Hamlin, öppet smällande NASCAR

För att vara rättvis här var NASCARs innovativa Next-Gen-plattform verkligen ett steg mot det stora goda. Daytona-vraket av Ryan Preeces #41-bil är ett perfekt exempel för att bevisa denna punkt, även efter att ha vänt 10 udda gånger kunde föraren klättra ur vraket med endast mindre skador, vilket framhävde den nya generationens racerbils säkerhet.

Däremot har prestationerna hamnat i baksätet mitt i organisationens innovation. Eftersom bilarna blivit mer lika varandra har omkörningar blivit långt ifrån normen. Till skillnad från aldrig förr har förare svårt att passera varandra på korta banor på grund av de reducerade effektsiffrorna i Next-Gen-bilarna.

Från de tidigare 750 hk på normala banor och 550 hk på superspeedways är de nya bilarna avstämda för att producera 670 hk på normala banor och 510 hk på begränsningsplåtspår, och förarna har tagit stryk på grund av detta. Därefter har förare som Hamlin uttryckt sina krav och erbjudit en perfekt lösning för NASCAR för att lösa dess kortvägsproblem.

Men mitt i de pågående Phoenix-testerna den 5 och 6 december ser det ut som att organisationen blundat för just denna efterfrågan med Robert Brandt, SHR-motortunern för #4-bilen som avslöjar detta i sin tweet. Han skrev, “Jag är så glad att höra att @nascar helt slösar bort lagets tid och pengar med @phoenixraceway-testet. Jobbar fortfarande på ett flygpaket som kom från ett videospel och vägrar köra Higher HP-paketet.”

Ryan Blaney leder testteamet med sex förare medan Christopher Bell vill ha en stöt i hästkrafter

Nystartad till testfasen efter en framgångsrik titeltriumf i Phoenix är Team Penskes Ryan Blaney. 2023 års Cup Series-mästare leder sexförarteamet som uppmanades av NASCAR att delta i proceduren. Varje tillverkare kommer att ha två förare med Blaney och Chris Buescher för Ford, Erik Jones och Christopher Bell för Toyota, och Kyle Larson och Corey LaJoie för Team Chevy.

Precis som Hamlin och Juniors HP-påstående, förväntar sig Christopher Bell också att sanktionsorganet ska höra förarens vädjan och undersöka saken mer seriöst istället för att lägga mer vikt vid flygpaket. Han sa, “Jag vet att det jag skulle älska att få ut där är ungefär 300 hästkrafter till, men vi får se om det händer… Säkert hästkrafter, det är min åsikt och jag är säker på att om du frågar många av de andra förarna, kommer de att säga samma sak.” Det är mycket klart och tydligt vad Bell skulle vilja ha i sin bil för 2024. Men frågan kvarstår, kommer NASCAR att lyssna på uppmaningen?

RELATED ARTICLES

Mest populär