Saturday, December 9, 2023
HemOlympics"Shi-ning" Shilese Jones bländar i Hollywood för Team USA's Road to Paris...

“Shi-ning” Shilese Jones bländar i Hollywood för Team USA’s Road to Paris 2024

Gymnastikarenan har aldrig misslyckats med att leverera pulserande prestationer och häpnadsväckande atletiska bedrifter. Men bakom allt detta razzmatazz är risken för skador alltid en upprörande påminnelse om den fysiska avgiften i sporten. De mörka skuggorna är dock bara övergående eftersom idrottare som Simone Biles och Sunisa Lee är lysande beacons som kan slita sönder även de tjockaste molnen med sitt gyllene ljus. På samma sätt har en viss gymnast återhämtat sig från en ACL-skada i tid för den största återupplivningen av utmaningen i gymnastikvärlden.

Shilese Jones var fylld av besvikelse efter att ha missat OS-kajen 2021. Hon placerade sig på 10:e plats vid de olympiska försöken, som avslutade hennes OS-drömmar i förtid förra året. Nu är gymnastikikonen redo att tvätta rena de mörka minnen med glansen från guldet i Paris, och igår tog hon det första steget i den riktningen.

Shilese Jones förstärker tävlingen inför OS i Paris 2024

USA Gymnastics la upp en karusell med spännande bilder på sin Instagramsida där de visade upp de bästa talangerna inom multisportgenrer. Dessa legendariska idrottare kommer att tävla om guldet i OS. Säsongen har redan börjat med FIBA ​​3×3 World Tour den 16 november. Gymnastiken inleds med USA Gymnastics Winter Cup, som är planerad till den 23 februari 2024. Men den största utmaningen för Shilese Jones kommer i juni då USA:s olympiska lagförsök börjar i Minneapolis. Nyligen hypade USA Gymnastics upp sin utmanarstatus med en video på deras Instagram-berättelse med texten “Shi-ning som alltid”. I videon stod Jones på toppen av en trälåda som liknade den olympiska pallen. Hon log mot kameran och presenterade den ena glada posen efter den andra för besättningen.

Hennes söta uppträdande motsäger den starka känslan av syfte som driver henne den här säsongen. Shilese Jones gav en förhandstitt på sin skicklighet vid gymnastik-VM och knep silvret i mångkampstävlingen bredvid Simone Biles. Hon hade ytterligare en sak gemensamt med gymnastik-GOAT när Jones blev den enda andra amerikanska kvinnan att nå OS-finalen i fyra individuella grenar. Nu är hon återigen redo att ljuda krigsrop och lägga gudsrädslan i sina rivaler.

Shilese Jones förbereder sig för den stora utmaningen

Shilese Jones prestationer har varit lite avstängda sedan VM 2022. Detta var en direkt effekt av hennes skador, som bland annat inkluderade ett slitet labrum i axeln. Ändå proklamerade hon, “Jag är en fighter”, och drev igenom smärtan. I augusti 2023 pratade Shilese Jones med Olympics.com och avslöjade, “Jag försöker bara komma över en axelskada och en fotskada just nu. Just nu skulle jag säga att jag är ungefär 80 procent, 75 procent av vad jag ser fram emot”.

Amerikanska stjärnan Shilese Jones i ett nagelbitande dödläge med utländsk rival vid världsmästerskapen i artistisk gymnastik 2023

Nu är hon “superhård” mot sig själv och förväntar sig inget annat än perfektion. Detta är nödvändigt för att en gymnast på banan ska ta sig upp på pallen vid de kommande OS. Hon håller på att träna ut sprickorna från Yurchenko-dubbelvridningen och lägger också till fler tricks till sin arsenal för de ojämna stängerna, balansbalken och golvet. När tävlingen börjar nästa år är det Shilese Jones som ska se upp.

RELATED ARTICLES

Mest populär