Sunday, December 10, 2023
HemBoxingShawn Porter avslöjar "More Than One Way" för att slå Counter Punchers...

Shawn Porter avslöjar “More Than One Way” för att slå Counter Punchers som Shakur Stevenson

Anamma en ny utmaning i sin boxningsresa, Shakur Stevenson är redo att sträva efter äran att vara världsmästare i tre vikter. 26-åringen har redan vunnit WBO Super Featherweight-titeln 2021 och WBO Featherweight-titeln 2019. Nu kommer han att vara sugen på den tredje. Utspelad mot bakgrund av T-Mobile Arena i Las Vegas, Nevada, den 16 november, är den skickliga boxaren inställd på att ställa upp mot power puncher Edwin Delos Santos i ett bud på den vakanta världstiteln i lättviktsvärlden i World Boxing Council (WBC). Stevenson siktar på att etsa in ytterligare ett spännande kapitel i sin karriärs höjdpunkt.

Shawn Porter, i ett podcastavsnitt nyligen, diskuterade Stevensons fightingstil med Demetrius Andrade och gav fansen en detaljerad sammanfattning av hur nedslaget skulle kunna utvecklas. Vad Porter också avslöjade var hur man motverkar Stevensons snabba stil.

Shawn Porter har relevanta tips för Edwin De Los Santos att möta Shakur Stevenson

Stevensons kontringsteknik kan verka som en hake, men Porter har löst det olösliga. Han har inte bara ett, utan två sätt att tackla en motstöt. En motstöt är en knytnäve som kastas omedelbart som svar på en attack. Porters pappa lärde honom tricket att slå en motstöt.

Även om motstämpling kan vara effektivt inför ett, två eller till och med tre slag, kommer det att bli meningslöst när en kombination kastas in. “En motstämpare kan motverka ett slag, två slag, kanske tre slag, men om du kastar treor och fyror, du kommer nonstop, den där motslagaren har inte tid eller ens chansen att hitta tidpunkten för att motverka dig.” sa Porter på ett avsnitt av PorterWay Podcast.

“När jag växte upp, blev lite äldre, insåg jag hej, det finns det mer än ett sätt att slå en motslagare. Kontra en motslagare.” ‘Showtime’ avslöjade den andra metoden, som han upptäckte under sina träningspass. Att vända på steken på boxern hjälper också. Att motverka en sådan teknik kan göra saker enklare. Dessa insikter skulle definitivt hjälpa De Los Santos att klara sig inför den kommande kampen. Låt oss fördjupa oss lite mer i hur “Sugar” närmar sig en kamp.

Shakur Stevensons fightingstil

Bland den begåvade skörden av lättviktare idag framstår Shakur Stevenson som symbolen för renhet i ringen. Även om han inte är en knockout-artist, har hans ogenomträngliga stil täppt till nästan alla hål i hans spel. Stevenson befaller matcher med ett självförtroende som påminner om Floyd Mayweather, och kontrollerar tempot med precision som sällan sett i boxning.

I en ofta förbisedd egenskap skiljer hans noggrannhet honom. Det gör varje exakt placerad slag mer slagkraftig än en uppsjö av mindre exakta slag. Ungefär som Mayweather ger Stevensons vassa och grundläggande southpaw-stil maximala resultat med minimal ansträngning. Hans ständiga förbättring innebär problem för sina motståndare. Stevensons varje rörelse förblir beräknad och effektiv i boxningens framväxande landskap. 26-åringen behärskar också att kontrollera timingen och avståndet inne i ringen, vilket inte skulle gå särskilt bra för De Los Santos.

Att ha byggt upp en sådan ogenomtränglig kompetens vid 26 års ålder är ingen barnlek. Stevenson har svettats blod för att förbereda sig för att vinna titeln. Fansen håller fast vid kanterna på sina säten medan de väntar på en spännande kamp mellan de två lättviktarna. Vem hejar du på? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär