Monday, December 4, 2023
HemSurfingShark Attack Surviving Surfer, Who Taped a Arm at 13, En gång...

Shark Attack Surviving Surfer, Who Taped a Arm at 13, En gång detaljerade hur hon tog sig igenom en fruktansvärd upplevelse så fridfullt

Bethany Hamilton, född i Lihue, Hawaii, den 8 februari 1990, älskade att surfa. Bethany hoppade först på en surfbräda när hon bara var tre. Den unga surfarens talang på surfbrädan gjorde att hon kunde tävla bara åtta år gammal. Det otänkbara hände dock Hamilton 2003, när hon var 13. Den tävlande surfaren gick på en morgonsurf när en haj attackerade henne.

Hamilton låg på sin surfbräda och pratade med sin vän Alana Blanchard när en massiv tigerhaj bet av hennes vänstra arm. Men inte bara återhämtade sig Hamilton, hon visade en otrolig motståndskraft under sitt tillfrisknande. Bara en månad efter attacken började Hamilton surfa igen. Under en intervju 2018 avslöjade Bethany hur hon övervann trauma så fredligt.

Att finna tro på en högre makt

2018 dök Bethany Hamilton upp i Fare Game med Kristine Leahy. Under intervjun frågade Leahy Bethany hur folks första intryck av den professionella surfaren var att hon överlevde en hajattack. “Hur ofta dyker den dagen upp för dig?” frågade Leahy. Bethany svarade dock att hon inte tänkte på det om inte någon annan tar upp det.

“Jag är så tacksam för att jag har läkt helt från min rädsla och som traumat från den dagen,” sa Bethany. “Jag lever fritt”, tillade även surfaren. När Kristine hörde hennes svar, beundrade hon Hamiltons motståndskraft. Hon frågade också den inspirerande: “Finns det något specifikt som sticker ut för dig mest, till och med bara, kanske, på det sätt som du hanterade det?”

Har du fått min nya barnbok “Surfing Past Fear” än!?

Jag älskar den här boken eftersom den fokuserar på motståndskraft och att övervinna hinder! Dessa har varit enorma teman för mig och det är så viktigt att jag förmedlar dessa meddelanden till mina pojkar

Få min bok här: https://t.co/aTosQ8zJyh pic.twitter.com/U8QwXG2oWn

— Bethany Hamilton (@bethanyhamilton) 10 november 2022

“Jag grät knappt ens,” sa Bethany. Hennes tro på gud spelade en avgörande roll, sa Bethany. “Jag var i fred att som om Gud hade kontroll över situationen,” sa hon till värden. “Även i den unga åldern visste jag precis att det skulle bli okej”, förklarade Bethany. Även om hon hade en “galen olycka” vägrade Bethany att ge upp hoppet. “Jag var bara tacksam över att jag levde”, sa hon.

Bethanys motståndskraft, viljestyrka och tro inspirerade många. 2004 vann hon det prestigefyllda ESPY-priset för bästa comebackatlet. Hon vann också ett Teen Choice Award för sitt mod.

En överlevare och en surfmästare

Bethany inspirerade inte bara människor med sina ord. Hon trotsade alla förväntningar på att bli surfmästare. 2004 deltog Hamilton i NSSA National Competition i Australien och vann. Hon vann även året efter. Sedan dess har Bethany deltagit i minst en tävling varje år.

När jag får frågan hur jag kunde fortsätta med styrka och positivitet efter att jag tappade armen, går mitt svar upprepade gånger tillbaka till tacksamhet.

Jag kände mig tacksam över att jag levde! Det har varit så godhet och skönhet som har kommit från förlusten av min arm: https://t.co/hqAYLBrAyv pic.twitter.com/glvzmaiU4p

— Bethany Hamilton (@bethanyhamilton) 22 november 2022

Proffsurfaren har vunnit många eller placerat sig bland de 10 bästa i de flesta tävlingar. 2022 säkrade Hamilton en 9:e plats i Binalong Pipeline Pro och en 4:e plats i Destination Women’s Pro.

Vid 32 är Hamilton fortfarande en inspiration för många.

RELATED ARTICLES

Mest populär