Sunday, December 10, 2023
HemBasketballShaquille O'Neals overkliga rekord kan vara oberörbart men Giannis Antetokounmpo behöver bara...

Shaquille O’Neals overkliga rekord kan vara oberörbart men Giannis Antetokounmpo behöver bara 9 matcher för att övervinna LeBron James

Under det senaste decenniet har Giannis Antetokounmpo klättrat i graderna för att bli en av de bästa spelarna i ligan. Under processen har 2021 års NBA-finals MVP slagit flera rekord i ligans historia. På samma sätt kommer Antetokounmpo att störta ytterligare ett historiskt rekord under den kommande månaden. “Greek Freak” kommer att försöka övervinna LeBron James för att komma närmare Shaquille O’Neal i listan över denna spännande skiva.

Giannis Antetokounmpo från Milwaukee Bucks slog nyligen ytterligare ett långvarigt ligarekord. I matchen mot New York Knicks passerade Antetokounmpo David Robinson på listan över spelare med flest 30/10-matcher sedan 1990. Han kommer dock att behöva korsa några fler namn innan han slår rekordet.

Giannis Antetokounmpo kommer att överträffa LeBron James i jakten på Big Diesel

“Greek Freak” lade till ytterligare en match till sin siffra på 30/10 matcher i sin show mot New York Knicks i går kväll. Han gjorde 37 poäng, 13 returer och 7 assist vilket förbättrade Milwaukee Bucks rekord till 15-5. Dessutom överträffade han amiralen som han var bunden med tidigare.

Mest 30/10 sedan 1990:

247 — Shaq
242 — Brevbärare
142 — LeBron
133 — D-Rob, Giannis pic.twitter.com/YXcbP7bS9I

— StatMuse (@statmuse) 28 november 2022

Från och med nu ligger Antetokounmpo på fjärde plats på listan över spelare med flest 30/10 matcher sedan 1990. Men med en inventering av hans säsongsgenomsnitt är 2x MVP inställd på att övervinna LeBron James på nio matcher. James är trea på listan.

DYK DYPARE

Los Angeles Lakers-legendaren Shaquille O’Neal har för närvarande rekordet för flest 30/10 (poäng/rebounds) matcher sedan 1990-247. På andra plats står “Mailman” aka Karl Malone på 242. King James står på en avlägsen tredjeplats. med 142 spel. Trots att O’Neal och Malone har gått i pension i decennier är skillnaden i topp tre chockerande.

Antetokounmpos senaste rekordstora spree har lett till att Milwaukee Bucks blivit ett av ligans bästa lag. Med en och en halv månads NBA ordinarie säsong-action på gång, har Antetokounmpo och Bucks konsoliderat på ett solidt rekord. Med ett imponerande rekord på 15-5 står de för närvarande som andraseed i Eastern Conference bakom Boston Celtics. Dessutom har 2x MVP ännu en historisk säsong som förebådar honom till toppen av MVP-konversationen.

Se berättelsen – Giannis Antetokounmpos familj; Allt du behöver veta om hans fru och två barn

Antetokounmpo har i snitt absurda 31,1 poäng, 11,5 returer och 5,5 assist, vilket har förebådat honom till topp fem på KIA MVP-stegen.

RELATED ARTICLES

Mest populär