Monday, December 11, 2023
HemNBAShaquille O'Neal nekad elitprestation till Dwight Howard och Rudy Goberts Delight, bara...

Shaquille O’Neal nekad elitprestation till Dwight Howard och Rudy Goberts Delight, bara på grund av försummad statistik

Även om statistik är en tillförlitlig informationskälla, bör den inte vara slutresultatet för bedömningen. Som en ny grafik potentiellt bevisar kan spårning av basketstatistik sedan 1996 ha lett till några missuppfattningar. Till exempel leds de vanliga dunk-relaterade posterna av en mängd olika individer. Men den mest dominerande spelaren i spelets historia – Shaquille O’Neal – leder på något sätt inte någon av kategorierna.

Även om han försörjde sig på sargen, ledde Diesel aldrig dessa kategorier. För en kille som verkligen kunde dunk på 4 personer samtidigt, låter det omöjligt. Men, som det visar sig, kan det ha varit ett fall av saknad data, snarare än mannens prestation. Dessutom finns det en ytterligare fördel för Los Angeles Lakers-legenden om det här inlägget visar sig vara sant.

Shaquille O’Neal kunde äntligen packa alla dunkingrekord

Även om det fanns en mängd olika anledningar till Shaqs framgång i NBA, är den vanligaste den mest uppenbara. Trots oöverträffad snabbhet för sin storlek och smidiga fotarbete var ren dominans hans största tillgång.

För en individ på 7’1″, över 300 pund, innebar det enkla dunkningar och avslut vid kanten. Ändå har alla dunkningsskivor andras namn på sig. O’Neal leder inte i någon kategori, oavsett om det är en match, säsong eller karriär.

Men, som det visar sig, kan det bara vara ett beräkningsfel. Nästan varje NBA-statistik är ett direkt resultat av spårningen på Basketball Reference. Men deras databas står bara för dunks efter 1996. The Big Aristotle, naturligtvis, kom in i NBA som en medlem av Orlando Magic 1992. Så, som det visar sig, är de första fyra åren av Shaqs dunkande skicklighet inte korrekt beräknade.

I ett Reddit-inlägg av Select-Resource4275 beskriver han sin resa med att avslöja statistik från de första fyra åren av den tidigare MVP:ns karriär. Det som började med ett Troops Frequent Flyer-basketkort ledde så småningom till en kopia av Sixers Media Guide från 1993. På båda ställena var den 4-faldiga mästarens dunkningar på sanslösa 322.

Det skulle sätta honom i ledningen för ensäsongsrekord. Dessutom skulle det enstaka säsongsnumret landa honom bara 2 från karriärens dunks-rekord. Med 3 säsonger som fortfarande saknas, är det säkert att anta att rekordet skulle tillhöra Shaquille O’Neal.

Men det finns mer i det för Shaq än bara skivorna.

Shaq one-ups nyckelrivaler

Under sin tid som mediamedlem efter pensioneringen har den legendariske stormannen hamnat i många tiffs. Speciellt med stora män från framtida epoker. Bortsett från Charles Barkley har hans största nötkött varit med 2 namn i synnerhet.

För det första var det Dwight Howard. Oavsett om det var liknande banor eller antagandet av Stålmannens smeknamn var O’Neal aldrig ett stort fan av Howard. Medan DH-12 har gjort sitt bästa för att släppa fejden, har Shaq ännu inte lagat stängsel officiellt. Nästa var hans krig mot Rudy Gobert. Genom att förneka den trefaldiga DPOY:s defensiva talang, skulle den trefaldiga finalens MVP ständigt förlöjliga den tidigare All-Star.

Som det visar sig är Dwight Howard och Rudy Gobert de nuvarande ledarna för dunkledare genom tiderna och en säsong. Med en revidering av statistiken kunde Shaq äntligen få det sista skratta över sina långvariga rivaler.

RELATED ARTICLES

Mest populär