Friday, December 8, 2023
HemBasketballShaquille O'Neal led av en sällsynt sjukdom som fick honom att gråta:...

Shaquille O’Neal led av en sällsynt sjukdom som fick honom att gråta: “Hans ben växte snabbare än hans muskler”

Under sin storhetstid i NBA tornade Shaquille O’Neal över sina motståndare och dominerade spelet med både tempo och kraft. Men hans kropp var inte alltid hans bästa följeslagare, som hans tidigare tränare avslöjade i Shaqs nya HBO-dokumentär.

Ford McMurtry kom ihåg hur när Shaquille var ung hade han onormal tillväxt i vissa delar av kroppen. “Hans ben växte snabbare än muskler. Och det var verkligen smärtsamt för honom att springa”, kom han ihåg hur Shaq grät när de körde konditionsövningar.

När Shaq valdes in i Hall Of Fame tackade han 3 män som, med hans ord, “ändrade riktningen” i hans liv. Ford McMurtry, hans första baskettränare, hans collegetränare Dale Brown och Chris Woodard. Shaquille O’Neal var tacksam för var och en av deras roll i att forma hans spel.

The Big Diesel var inte alltid föregångaren i laget. Han berättade hur han provade för sitt basketlag på gymnasiet och inte tog sig in på Fulda American High School, Tyskland. Men detta blev så småningom en välsignelse för Shaq.

Ford McMurtry, som varit assisterande tränare i laget, hade slutat och startat ett annat lag. 1986 bad han Shaq att gå med i laget. Shaquille O’Neal krediterade honom för att han var tålmodig och trevlig mot honom. “Han höjde mitt självförtroende. Han arbetade med min konditionering och mitt fotarbete”, sa Shaq.

En annan tränare märkte också Shaquille O’Neals kamp

Precis som McMurtry kom Chris Woodard ihåg att han lade märke till en 14-årig Shaquille O’Neal som kämpade för att använda sin kropp som en tillgång. Woodard träffade sin far, Phil Harrison, som så småningom bad Woodard att träna sin son. Harrison trodde att hans son hade potential och ville att någon skulle vägleda honom att förverkliga det.

Woodard lärde Shaq att odla ett tänkesätt som skulle ingjuta rädsla hos sina motståndare. Han lärde honom att hantera bollen och bekräftade att storleken ensam inte kan vinna matchen.

Shaquille O’Neal blev fyra gånger NBA-mästare och har fått många utmärkelser i sitt namn. Han är fortfarande en mycket respekterad figur i ligan. Men utan vägledning från hans tränare under hans uppväxtår är det högst osannolikt att vi skulle ha sett Shaq bli en inte

RELATED ARTICLES

Mest populär