Monday, December 4, 2023
HemBoxingShakur Stevenson utmanar MMA-fighters att "komma i ringen" inför Edwin De Los...

Shakur Stevenson utmanar MMA-fighters att “komma i ringen” inför Edwin De Los Santos-kampen

WBC Heavyweight Champion i en rubrikstrid som utspelade sig i Saudiarabien Tyson Fury hävdade en omstridd seger med delat beslut över före detta UFC-fighter Francis Ngannou. Den 37-årige Ngannou gjorde ett djupt intryck när han skickade Fury till duken i den tredje omgången med en dånande vänsterkrok. Resultatet var dock kontroversiellt eftersom domarnas styrkort avslöjade en stark kontrast mellan åsikter.

Medan en domare såg det till förmån för Ngannou vid 95-94, stod de andra två på Fury på 96-93 och 95-94, vilket fick boxningsvärlden att surra om domen. Noterbart var att Furys tungviktsbälte WBC inte stod på spel i denna sammandrabbning. Efter denna match, Shakur Stevenson pratade också om att hänge sig åt en crossover-kamp och hur resultaten skulle bli annorlunda än Fury-Ngannou.

Shakur Stevenson utmanar MMA-fighters

I sitt senaste framträdande på Bootleg Kev, Shakur Stevenson avbröt programledaren däremellan för att prata om hur han vill att MMA-fighters, som är nära hans viktklass, ska komma i ringen med honom. Så att han kan visa boxningens sanna kraft. Han sa, “Jag skulle älska att ni hoppade i ringen med mig och provade mig.” Till detta tog DJ Bootleg Kev namnet Conor McGregor.

Det förbryllade inte Stevenson ett dugg. Han sa: “Pröva mig, någon av dem. Jag bryr mig inte vilken det är.” Efter detta försökte Kev igen testa Stevensons påståenden och nämnde Colby Covington som är på väg att gå emot Leon Edwards nästa månad. Men Stevenson var redo för det, sa han, “Vem det än är, det är nära min vikt, jag skulle älska att de skulle komma i ringen och prova mig.”

Den stigande boxningsstjärnan hade bara en sak i åtanke, han ville att de skulle prova honom inom den kvadratiska cirkeln där han kunde bevisa att de hade fel. För närvarande förbereder han sig för sin kamp mot Edwin Delos Santosför att ta den lediga WBC Lightweight-titeln.

Stevenson är på väg att bli en 3-divisionsmästare

I rampljuset på T-Mobile Arena i Las Vegas den 16 november kommer Shakur Stevenson att se fram emot att säkra den lediga WBC lättviktstiteln. Han kommer att utmana den formidabla dominikanska stansaren Edwin De Los Santos i jakten på att bli en treviktsmästare. Edwin De Los Santos, känd för sin press-fighting-stil och ett imponerande rekord på 16 vinster med 14 KOs, siktar på att ta tillfället i akt genom att ta ut Shakur snabbt.

Shakur Stevensons väg till framgång ligger dock i att skickligt använda De Los Santos aggressivitet till sin fördel. Undviker hans strejker och gör sedan sakkunnigt motattacker. Även om många är för Stevenson, en superfjäderviktsboxare William Foster III tror att De Los Santos också har en bra chans att vinna mot honom. Han sa: “Jag tror att han har en legitim chans att vinna.”

Han sa också att om Stevenson kan stå emot De Los Santos slag, skulle det bli lättare för honom att möta Gervonta Davis i framtiden. Så det här kanske inte är den ensidiga matchup som vissa förväntar sig att den ska vara. Vad är dina tankar om detta? Låt oss veta i kommentarsfältet.

RELATED ARTICLES

Mest populär