Friday, December 8, 2023
HemSha'Carri RichardsonSha'carri Richardson möter ännu ett nederlag när den jamaicanska rivalen Shericka Jackson...

Sha’carri Richardson möter ännu ett nederlag när den jamaicanska rivalen Shericka Jackson triumferar i en annan uppgörelse

Friidrottsgemenskapen har sett flera rivaliteter och en av dem är Sha’carri Richardson och Shericka Jackson. Detta är dock inte bara som vilken annan tävling som helst, dessa utmanare delar en vänskaplig relation med varandra.

Sha’carri efter att ha stått inför nederlag i Diamond League-finalen från Shericka Jackson hade sista chansen att besegra henne i World Athlete of the Year Competition. Listan över finalister till World Athlete of the Year har släppts och den gör vågor runt om på internet. Efter detta verkar det som att Jackson återigen har besegrat Richardson i år.

Shericka Jackson slår Sha’carri Richardson ännu en gång

Friidrottssäsongen är över och friidrottspriserna närmar sig. Entusiasterna väntade ivrigt på att få se den hårda konkurrensen mellan atleterna Sha’carri Richardson och Shericka Jackson, men denna tighta match kommer inte att äga rum längre eftersom Richardson inte är en del av loppet längre.

World Athletics släppte listan över finalister till World Atlete of the Year på sitt X-konto den 13 november 2023. De delade ett foto med finalisterna på det och bildtexten bar namnen på finalisterna. Denna lista inkluderade inte Sha’carri utan Shericka Jackson. Den jamaicanske atleten, efter Diamond League, besegrade återigen Richardson i loppet om denna titel och tog sig till finalen.

Finalisterna, förutom Jackson, är Tigist Assefa, Femke Bol, Kipyegon Faith, Yulimar Rojas och Shericka Jackson. Det är en sorglig dag för alla fans av Richardson eftersom de ivrigt väntade på att få se deras idol ta den här titeln för sig själv.

Relationen mellan den amerikanska och den jamaicanska idrottaren

Bortsett från sina vinster är Shericka Jackson och Sha’carri Richardson mest i rubrikerna för den vänskapliga rivaliteten de delar på planen. Bland de olika tävlingarna som ses i det här riket talas det mest om denna dynamiska duo.

Sha’carri stod inför nederlag på 100 meter på banorna i Diamond League-finalerna av Shericka Jackson den 16 september 2023. Det som hände sedan överraskade dock alla. Även efter att ha förlorat mot Jackson sågs USA-atleten krama henne efter loppet. Denna gest lämnade hela friidrottsgemenskapen i vördnad.

24 timmar efter att ha besegrat Sha’Carri Richardson kvitterar jamaicanska rivalen Shericka Jackson med dubbla guld i Diamond League-finalerna

Den här typen av relation mellan en idrottare från Jamaica och USA ses sällan men att se dem tävla lämnar samhället i vördnad. En mycket hals-mot-hals-tävling pågår mellan dessa två idrottare, men den är bara begränsad på fältet. Så fort loppet är över verkar de precis tvärtom mot rivaler. Nu, efter att Richardson är ute ur loppet om friidrottspriset, är hennes fans på tårna för att se vad som väntar henne under det kommande året.

RELATED ARTICLES

Mest populär