Wednesday, February 28, 2024
HemF1"Sergio Perez var vanföreställningar": F1-expert förolämpar Checo för att han drömde om...

“Sergio Perez var vanföreställningar”: F1-expert förolämpar Checo för att han drömde om att slå Max Verstappen

Vi, eller kanske alla i F1-världen, kan inte prata om säsongen Max Verstappen har haft. Den trefaldige världsmästaren slog rekord i kölvattnet av sin mästerskapsuppgift 2023. Holländaren var den obestridda mästaren den här säsongen, och att tro att någon kunde ha utmanat honom är vanföreställningar. Åtminstone är det den tidigare brittiska förarens förståelse Joylon Palmer.

Amerikas favoritvideo idag

Britten tror att ingen var i närheten av Verstappen 2023. Inte ens Sergio Perez, i lika maskineri, trots hans ständiga anspråk i början av säsongen. Särskilt fram till de fyra första tävlingarna. Och det var, enligt honom, vanföreställningar. Som de flesta experter är BBC-kommentatorn i full vördnad för Verstappen. Han uttryckte det med sina kommentarer om Red Bull-mannen på F1: Checkered Flag-podden. Därmed kastade han Perez under bussen.

Jolyon Palmer sa: “Jag köpte aldrig in den idén att folk försökte sälja i de första fyra loppen att Perez var en genuin titelutmanare eftersom han helt enkelt inte är tillräckligt bra för att utmana Verstappen över en säsong. Vi såg det när säsongen utvecklades.” Han underbyggde sedan sitt påstående med Miami GP-exemplet, där Verstappen startade från 9:a och slog Perez, som startade från pole med en lucka på över fem sekunder.

Palmer spekulerade, “(Miami) startade förmodligen den nedåtgående spiral vi såg från Perez under de kommande loppen. Jag tror att det gjorde honom riktigt ont. Han hade skämtat med sig själv.” Värden påpekade sedan hur varje förare behöver den vinnarmentaliteten för att utmana den främsta mästerskapsutmanaren, som i det här fallet var Max Verstappen. Palmer avslutade, “Perez är inte den nivån av förare. Du lurar dig själv om du går in i en säsong och tror att du är det.”

“Bilar är desamma”: Sergio Perez får ingen sympati från Max Verstappen när pinsamheten fortsätter

Faktum är att Palmer inte är den enda med denna förståelse. Många andra delar samma åsikt i denna fråga. Dessutom delade F1-experten Peter Windsor sina två cent på vad som gav Verstappen fördelen.

Vad var skillnaden mellan Red Bull-lagkamraterna?

Det var en allmän uppfattning att den mexikanske försvarsministern också var gatornas kung. Mexikanen anses vara en expert när det kommer till smala racingbanor. Med det i åtanke borde det jämförelsevis ökade antalet gatulopp ha fungerat till Perez fördel. Windsor delade dock med sig av sin expertåsikt om förändringen som Verstappen gjorde som förändrade tidvattnet helt till hans fördel.

På frågan om Verstappen är den bästa F1-föraren i modern tid, sa han, “Jag kände att Perez känsla för dragkraft och baksidan av bilen, att applicera kraft är det som var en sak som Max behövde förbättra. Det är något som Perez visade från långsamma hörn av Baku, Monaco och andra banor. Och jag tror att Max i stort sett har gjort det nu.”

Windsor tillade, “Max är ganska mycket med Perez. Jag tror att det var därför Perez kämpade mer i slutet av 2023 än vad han var föregående år eftersom Max nu har täckt den lilla basen också. Så han är ännu bättre än han var i det området, förmodligen lika bra som Perez nu.”

Där har ni det, gott folk. Den felfria åsikten kring Verstappen bekräftades med expertutlåtanden. Håller du med Windsor, eller enligt din åsikt är någon annan bättre än holländaren i modern tid?

RELATED ARTICLES

Mest populär