Sunday, December 10, 2023
HemTennisSerena Williams fantastiska WTA-finalrekord slogs när Iga Swiatek sitter klart på topp...

Serena Williams fantastiska WTA-finalrekord slogs när Iga Swiatek sitter klart på topp med en jättestor kudde i 12 spel

Iga Swiatek är tillbaka i världstoppen! Den 22-åriga tennisspelaren fortsatte på sin väg för att uppnå ytterligare en seger när hon tog det perfekta tillfället att vinna WTA-finalen. Efter att ha kvävt Jessica Pegulas hopp om att vinna årsslutsturneringen, avslutade Swiatek säsongen i sin bästa form och position i tennisvärlden.

Med denna otroliga prestation återtog hon inte bara världens nummer ett, utan hon överträffade också Serena Williams och skrev historia. Hon slog inte bara rekordet från den legendariska 42-åriga amerikanska tennisspelaren, utan hon gjorde det med stor marginal.

Iga Swiatek överträffar Serena Williams med stor marginal

Iga Swiatek pratade om WTA-finalerna i år, och vann varje match och säkrade titeln som hennes ultimata mål. Efter att ha tagit titeln överträffade hon också ett rekord som skapades av den 23-faldiga Grand Slam-mästaren, och lämnade ingen sten ovänd samtidigt som hon gjorde sitt bästa. Samtidigt som Swiatek gav hård konkurrens till uppsättningen spelare som deltog i turneringen vann Swiatek 11 matcher för att fullborda sin titel.

Tillsammans med det slog hon sönder det tidigare rekordet av arbete som skapats av andra WTA-spelare sedan evenemanget bytte till ett round-robin-format 2003. Världsettan tappade bara 20 matcher över sina fem matcher och skapade en ställning för sig själv över tennisstjärnor som Serena Williams, Justine Henin och Caroline Wozniacki.

När Williams satte ett rekord på 32 matcher 2012 steg Swiatek upp till ramen och störtade henne med 12 matcher till. Även om det inte är så lätt att slå rekordet som skapats av den 42-åriga amerikanska tennislegenden, tog polacken alla chanser och överträffade henne med en marginal på 12 matcher, vilket i sig är en enorm prestation.

Emotionell WTA-finalkväll får Iga Swiatek att dela ut ett hjärtvärmande budskap när hon söker den ultimata äran i Cancun

Ändå, för några månader sedan, hävdade den fyrfaldiga Grand Slam-mästaren också sin position som en sann Serena Williams efterträdare samtidigt som hon skapade ett otroligt dominerande rekord i China Open. Låt oss ta en titt på hur Swiatek, den ena efter den andra, omedvetet, slår hovdrottningens rekord medan han försöker spela sitt bästa på tennisbanan.

När Swiatek stämplade hennes auktoritet som Williams efterträdare

Den amerikanska tennislegenden har under hela sin tenniskarriär uppnått flera prestationer som en gång verkade omöjliga att bryta. Men sedan den 22-åriga polskan klev in på tennisarenan har hon bevisat hur rekord är tänkta att slås. 2022 och 2023 har gett tuff konkurrens till polen men också hjälpt henne att skapa ett livsrekord.

Hon blev den enda spelaren, efter Serena Williams, som hade flera säsonger med mer än 20 segrar i raka set efter att ha vunnit China Open i år. Den 23-faldiga Grand Slam-mästaren vann dock flera säsonger i WTA tusen evenemang för att åstadkomma denna fantastiska bedrift 2013 och 2014. Med hur Iga utvecklas är det säkert att säga att hon inte missar någon möjlighet att bli bäst på tennisbanan.

Ändå, vad är dina tankar om att Swiatek slår Williams rekord? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär