Friday, December 8, 2023
HemTennis"Separerade sig från Rafa och Roger" - Novak Djokovic hyllas av Serena...

“Separerade sig från Rafa och Roger” – Novak Djokovic hyllas av Serena Williams tidigare tränare när han bulldosar igenom alla tänkbara rekord

I dagens tennis har storhet och Novak Djokovic blivit synonyma med varandra. Under åren som professionell spelare finns det knappt något rekord som den serbiska legendaren inte har slagit. Från att vara i skuggan av sina rivaler Rafael Nadal och Roger Federer till att överträffa dem och slå alla rekord, han har visat hur storhet ser ut. Detta har fått inte bara fans utan även spellegender att applådera honom.

I ett nyligen avslöjande berättade Serena Williams barndomstränare, Rick Macci kastar ljus över ett anmärkningsvärt år som serbien hade. Han reflekterade över de utmaningar han stod inför och hur han övervann dem. Macci föreslog också hur han skiljde sig från de största spelarna i spelet.

Serena Williams barndomstränare drar dom för Novak Djokovic efter ett otroligt år

Mitt i den pågående debatten kring Novak Djokovics karriär bjöd Serena Williams barndomstränare på en hyllning till Djokovics exceptionella år. Djokovics närvaro på tennisarenan har varit beundransvärd. Hans prestationer under sina år som professionell spelare har lämnat fansen och alla häpna.

Rick Macci, i intervjun, erkände Djokovics beslutsamhet och skicklighet, och betonade att den serbiska titanens dominans kunde ha lett till en ännu mer häpnadsväckande Grand Slam-räkning om vissa händelser hade gått annorlunda. Från det kontroversiella avsnittet vid US Open till omständigheterna kring vaccinrelaterad olämplighet vid Australian Open, såg serbern många hinder. Men trots detta lyckades han vända på saker och ting ganska bra och lyckades bedöva alla.

“Djokovic går ingenstans. Han går ingenstans om han inte blir skadad. Och lyssna, om han inte hade blivit avstängd från Australien, du vet, han kunde sitta här kanske med 28 (Grand Slams) just nu. Han slog bollen med bollen i US Open för några år sedan. Han kunde inte spela på grund av vaccinet. Det här är väldigt speciellt och han har verkligen skiljt sig från Rafa och Roger”, sa Macci i podcasten.

Så trots att serbern var nere på olika omständigheter, misslyckades han aldrig med att glänsa när det gällde stora tillfällen. Inte nog med detta, med sitt hjältemod på banan lyckades han skapa en egen liga och överträffade storheterna som Rafael Nadal och Roger Federer. Även om detta inte bara är stopp för honom, vet bara han när serberen kommer att avsluta sin karriär.

Hur skilde serbien sig från Rafael Nadal och Roger Federer?

Medan tennis dominerades till stor del av Federer och Nadal, kom det en kille som tog världen med storm. Novak Djokovic har genom åren visat alla varför han är den obestridda stora i spelet. Medan hans rivaler, Federer och Nadal ligger på 20 respektive 22 slam, har serberen 24 till sitt namn.

Med sin senaste seger i ATP-finalen överträffade han rekordet som tidigare hölls av den schweiziska storspelaren och har nu 7 ATP-finaltitlar i sitt namn. När det kommer till ATP 1000 Masters är serberen långt före sina rivaler och har 40 till sitt namn. Å andra sidan har Federer 28 medan den spanske Maestro har 36 till sitt namn. Detta ger honom totalt 71 titlar medan Rafa har 59 i sitt namn. Federer, å andra sidan, ligger på tredje plats med 54.

Således ligger Novak Djokovic långt före dem och har skapat en egen liga genom att överträffa varje rekord som spelets 2 legender hade. Även om han fortfarande lyckas spela på toppnivå, ska det bli intressant att se hur mycket mer utmärkelser han kan få själv.

RELATED ARTICLES

Mest populär