Saturday, December 2, 2023
HemF1Sebastian Vettel slog en gång ut över "D*ckhead" Max Verstappen i försvar...

Sebastian Vettel slog en gång ut över “D*ckhead” Max Verstappen i försvar av Lewis Hamilton

Sebastian Vettel och Lewis Hamilton är två av de mest fantastiska frenemies i F1. Trots sina hetsiga stunder när de kämpade om mästerskap, stod de alltid upp för varandra. Ett sådant ögonblick var tillbaka 2018, när Vettel fortfarande var i en titelkamp med Hamilton.

Vid Bahrain GP 2018 hade Lewis Hamilton en stor racingincident med Max Verstappen. Hamilton i nedkylningsrummet efter loppet kallade Max Verstappen för en “d*ckhead” för den ambitiösa omkörningen. Med anledning av detta ifrågasatte media honom om samma sak, till hans vän och rival Sebastian Vettels missnöje.

Den 4-faldiga mästaren stod upp för Lewis och svarade på frågan om att försvara brittens kommentarer. Vettel sa, “Jag tycker att det inte är rättvist. Jag vet inte vad Lewis [Hamilton] gjorde. Jag är säker på att han inte gjorde det, du vet att vi alla har varit i den situationen [when] vi slåss mot någon och ibland går vi hjul i hjul och det är nära och vi har mycket adrenalin igång.”

2018 🇧🇭#BahrainGP
Vettel försvarar Hamilton, som kritiserades för att ha svor på Verstappen
🗣️Vettel: “Kan jag svara på den här frågan? Det du gör är inte rättvist. Jag vet inte vad Lewis gjorde, men vi går alla igenom den här situationen. Vi slåss med någon.”1⃣pic.twitter.com/Pm8V1aHx4q

— 🇹🇷F1 Legendary Transitions (@F1legends) 22 mars 2022

“Tror du att jämföra med fotboll, om du har en mikrofon på en fotbollsspelares mun, att allt han säger är trevligt? Och det är ett trevligt meddelande när killen tacklar honom eller kanske ibland gör han fel eller inte.”

Vettel motiverade att F1-förare har en ström av adrenalin under tävlingen och även efter tävlingen. Det är alltså inte rättvist att ställa sådana frågor om varför en förare använde dåliga ord.

Vettel avslutade, “Om vi ​​bara tävlar är vi fulla av adrenalin, ibland säger vi dessa saker.”

Detta var ett trevligt ögonblick när Vettel försvarade Hamilton och visade deras kamratskap. Det var inget bra lopp för Hamilton, eftersom han var tvungen att återhämta sig efter sin tidiga shunt med Verstappen. Mercedes-mannen tog en pallplats medan Vettel vann Bahrain-loppet.

Vad hände mellan Lewis Hamilton och Max Verstappen i Bahrain 2018?

Max Verstappen körde om Hamilton på väg in i sväng 1 i Sakhir och hade kontakt med Mercedes framvinge. Det kompromissade båda deras lopp, men orsakade främst en punktering på vänster-bak för Verstappen.

Red Bull-föraren var tvungen att halta sin bil till depån och så småningom drog han tillbaka sin bil från loppet. Medan Hamilton gick på ett återhämtningsjobb för att komma tillbaka till pallen. Britten var inblandad i titelkampen med Vettel, som hade ett fantastiskt lopp.

Efter loppet reagerade Lewis på Verstappens omkörning i nedkylningsrummet. När Hamilton såg bilderna från omkörningen ringde han Verstappen med det förolämpande ordet.

Efter utredning, ett misstänkt elmotorproblem betalade Daniels #BahrainGPmedan Max tvingades gå i pension efter att ha fått för mycket skada av sin tidiga punktering 😔

Säkert att Kina inte kan komma snart nog… pic.twitter.com/HWAoDUI8GH

— Oracle Red Bull Racing (@redbullracing) 8 april 2018

Red Bulls hade en katastrof i Bahrains GP med ett dubbelt DNF-resultat. Även Verstappens lagkamrat Daniel Ricciardo drog sig ur loppet, på grund av ett strömavbrott.

Sebastian Vettel vann Bahrain GP under obeveklig press från Hamiltons lagkamrat Valtteri Bottas. Även om tysken säkert tjänade några brownie-poäng för att försvara sin rival Lewis i Verstappens omkörningssaga.

RELATED ARTICLES

Mest populär