Friday, February 3, 2023
HemF1Sebastian Vettel kastar bort gamla vän Mick Schumacher för Haas ersättare Nico...

Sebastian Vettel kastar bort gamla vän Mick Schumacher för Haas ersättare Nico Hulkenberg: “En av förarna som har…”

Slutet av 2022 måste ha varit en berg-och-dalbana av känslor för 4x mästaren Sebastian Vettel. Först meddelade han sin pensionering från sporten. Sedan får hans skyddsling veta att han är överflödig till kraven hos Haas. Men i allt detta kan tysken trots allt ha hittat ett silverkant.

Det meddelades tidigare i år att Nico Hulkenberg skulle ersätta Mick Schumacher på Haas. Med det sagt, du skulle anta att Vettel skulle ha blivit ganska irriterad över att se sin gode vän Mick Schumacher förlora sin F1-plats. Men som det visar sig är han redan på humör att stödja Schumachers ersättare.

Vettel sa till Formule1.nl, “Nico är en av förarna som har absolut potential. Varje gång han sitter i bilen har han visat det och kanske satt han inte i rätt bil vid rätt tid här och där. Det kan hända vem som helst av oss.”

“Det kunde ha hänt mig och då hade min karriär kanske blivit lite annorlunda.”

Utan tvekan är 4x Champion en välönskad Hulkenberg. Som sagt, han har inte gjort 35-åringen någon tjänst genom att dra sig tillbaka från sporten.

Sebastian Vettels pensionering försätter Nico Hulkenberg i en knepig situation men han bryr sig inte om det

Sebastian Vettel är inte längre en Formel 1-förare. Men med honom följer också förmånen att ha en av de mest framgångsrika tyska förarna på Formel 1-banan. När Schumacher också avgår faller nu hela förhoppningarna hos den tyska befolkningen som tittar på F1 på Nico Hulkenbergs axlar.

Men han är inte så besvärad av detsamma. Han citerades för att säga: “Uppenbarligen har Tyskland under decennierna varit väldigt bortskämda i F1, med Michael [Schumacher]Nico [Rosberg] och Sebastian [Vettel] och självklart Mercedes som tillverkare också.

”Vi har fortfarande Mercedes som tillverkare, men jag känner ingen press från den sidan [of being the only German driver].”

Sebastian Vettel var snabb med att prata Nico Hulkenberg. Men kan den 35-årige tysken verkligen leva upp till en så hög debitering? Eller kommer han att ge Haas en anledning att ifrågasätta deras val att släppa Mick Schumacher i första hand?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär