Tuesday, February 27, 2024
HemF1Sebastian Vettel får ett tävlingserbjudande från Extreme E som F1-varv för att...

Sebastian Vettel får ett tävlingserbjudande från Extreme E som F1-varv för att möta “efterdyningarna” av dess handlingar

F1 har varit hem för många legender. Från Jack Brabhams och Jim Clarks gamla dagar till moderna storheter som Max Verstappen och Lewis Hamilton, har många modiga förare hittat sig ett perfekt hem med sporten. Men det finns en förare som inte bara hittade ett hem i F1 utan också hittade ett i nästan alla fans hjärtan. Och om du frågar fansen vem de tror skulle vara på deras topp fem-lista över de största någonsin, kommer det att finnas ett namn som skulle vara extremt vanligt. Sebastian Vettel.

Amerikas favoritvideo idag

Den tyske fyrfaldige världsmästaren är inte bara en begåvad förare utan också mycket uttalad om bevarandet av miljön och planetens framtid. Han är en förare som sätter hållbarhet över allt annat och skulle göra allt han kan för att ta de rätta stegen mot det. Faktum är att han gjorde det för bara några månader sedan. Den tidigare Red Bull-föraren visade upp sin RB-7 runt Nordschleife med syntetiskt bränsle för att främja hållbarhet. Även om det var mer som en showrun, ser det ut som att Vettel bara kan ha en ny chans att främja hållbarhet samtidigt som han tävlar!

Alejandro Agag, grundaren av Extreme E, hade ett samtal med F1 Insider. Eftersom Vettel gick i pension från F1 i slutet av 2022 och har arbetat för hållbarhet sedan dess, fick Agag frågan om det finns en möjlighet att den fyrfaldige mästaren skulle gå med i terrängelserien. Agag svarade uppriktigt, “Jag pratade med honom för ett år sedan om att gå med (Extreme E). Jag gillar Sebastian väldigt mycket. Han är en stor mästare med rätt inställning till vår planet. Han är alltid välkommen hos oss.” Sebastian Vettel till Extreme E, eller Formel E, skulle vara precis rätt sorts popularitet som dessa sporter behöver för att öka fanföljaren och, följaktligen, de pengar de skulle kunna lägga på att bli ännu mer hållbara.

På tal om hållbarhet är det ingen hemlighet att motorsportens höjdpunkt också är en av de minst miljövänliga sporterna. Enligt Agag är det här ett område där F1 släpar efter, men det är hur sporten planerar att bli mer hållbara som spelar roll. “Formel 1 gör ett fantastiskt jobb, och nu måste den fråga sig vad som kommer härnäst. Man fokuserar för närvarande hårt på syntetiska bensin- och hybridmotorer. För mig är detta en övergångsteknik. Men de har fortfarande tillräckligt med tid för att positionera sig korrekt för efterdyningarna, för vad som kommer härnäst.” (Översatt av Google)f

Ex-Aston Martin Insider hälsar Sebastian Vettel för att ha lämnat bakom sig Ferrari-inducerade förtroendeproblem för att återuppbygga F1-karriären

Med det sagt, Formel 1 anstränger sig definitivt för att göra racing och, som ett resultat, vägbilar så hållbara som möjligt.

Formel 1:s väg till hållbarhet

Medan enskilda team som Mercedes har sina egna program för att dokumentera och hantera sitt miljöavtryck, har F1 tagit enorma steg mot hållbarhet under det senaste decenniet eller så. Faktum är att den mycket ogillade bytet från V8-motorer till hybrid V6-motorer var ett steg i denna riktning. F1 har också ett svuret uppdrag att se till att det har noll koldioxidutsläpp från 2030.

Dess strategi involverar återanvändning, återvinning och kompostering av avfall, att hjälpa fans att hitta gröna sätt att resa till och från banorna och experimentera med syntetiska bränslen för att minska koldioxidutsläppen från tävlingshelger. Överraskande nog är det inte F1:s agerande på banan som bidrar mest till koldioxidutsläppen. Det är logistiken för resor och transport från en plats till en annan. För att stävja detta problem har F1 “regionaliserat” lopp 2024, vilket begränsar resor från en del av världen till en annan. Istället har F1 schemalagda tävlingar runt samma geografiska plats tillsammans.

2030 är korta sju år från nu. Förhoppningsvis kommer F1 att uppnå detta mål och göra racing så hållbart som möjligt då.

RELATED ARTICLES

Mest populär