Tuesday, February 27, 2024
HemUfcSean Stricklands tränare anklagar Dricus Du Plessis för störande avsikter; Avslöjar...

Sean Stricklands tränare anklagar Dricus Du Plessis för störande avsikter; Avslöjar personligt textmeddelande efter massivt bråk

UFC 296 var vild, även utanför buren, med Sean Strickland som gick all out på Dricus Du Plessis. Mellanviktsmästaren hade det hittills med Du Plessis upptåg och kastade sig precis mot honom när han var på läktaren. Hela kampsportscenen blev galen, och nu är hypen för deras showdown skyhög. Men Stricklands tränare kokar upp en annan vinkel på det hela.

Amerikas favoritvideo idag

Efter bråket fördjupade Du Plessis och Strickland sig i sin träningsrutin. Nu har Stricklands tränare Eric Nicksick reagerat på bråket och kommenterat det kommande. Låt oss se vad Nicksicks första reaktioner var och varför han vill att Strickland ska vara så lugnt som möjligt på UFC 297.

Eric Nicksick vill att Sean Strickland ska replikera UFC 296

Under ett samtal med John McCarthy och Josh ‘The Punk’ Thomson på ‘Weighing In’, hävdade Nicksick att det första han skickade ett meddelande till Sean Strickland så fort han fick veta om bråket var om de vann eller inte. “Det hela avbröts, och det första jag skrev till honom, jag smsade bara till honom som “Vann vi?”

Nicksick förklarade vidare att Stricklands agerande inte är fel men han behövde få ihop sina sinnen och använda teknik för att besegra Du Plessis i deras faktiska kamp. Han citerade till och med Leon Edwards mot. Colby Covington som det främsta exemplet på att behålla lugnet för att vinna kampen.

Han sa, “Så samma natt skrev jag till honom och jag sa, ‘Hej man, kom bara ihåg att det här är vad den här killen vill ha. Han vill att vi ska slåss mot honom till hans kampstil, som är kaotisk, och att ta dig ur ditt element för att du vill döda den här killen, tar oss bort från våra defensiva standarder och allt som vi jobbat så hårt för.”

Han fortsatte, “Så, jag tror att när du såg exakt samma slagsmål den natten… när du såg Leon Edwards slåss mot Colby Covington och ta bort känslorna ur det efter det som sades, och såg honom demontera den mannen i 5 omgångar, gjorde jag det till full poäng. Titta vad som hände när Leon skadade honom i hjärtat, eller hur?… Den där killen ville slå den där mamman… men han slogs mot honom smart, han slogs mot honom taktiskt och det är samma tillvägagångssätt som vi måste ha i januari 20, sa Nicksick.

Samtidigt gjorde en annan intressant utveckling av Du Plessis under en nyligen intervju. Tydligen bad Dana White honom att väcka anklagelser mot Strickland om han ville. Varför skulle VD:n medvetet sätta sitt UFC 297-huvudevenemang i fara? Låt oss gräva i det.

Ville Dana White att Strickland skulle vara borta från loppet?

Under ett samtal med MMAJunkie betonade Du Plessis att Dana White var den som rådde honom att vidta åtgärder mot Strickland men han har inte vidtagit några åtgärder mot mästaren. “Jag vet att Dana kom till mig och sa,” Lyssna, det här är fallet. Vi är verkligen ledsna för detta. Uppenbarligen hade polisen honom och åtal kan väckas eftersom det är misshandel. Det är utanför en professionell arena, säger Du Plessis.

Han tillade vidare, “De försökte inte övertyga mig om något annat alls. De sa bokstavligen, ‘Om du känner att det var onödigt, förstår vi fullständigt om du vill väcka åtal och ta det här vidare.’ Jag sa: ‘Nej, nej, nej, nej, nej. Snälla nej.’ Vi är två fighters. Det var ett gammalt gott skrot som vi gjorde innan vi blev proffs. Jag pausade bara och tänkte: “Jag skulle till och med ta på mig skulden om det är möjligt, bara för att se till att ingenting händer honom.”

Trots initiala förväntningar verkar den kommande matchen vara en som kommer att bli mer omtvistad. Det kan antingen kröna en ny mästare eller etablera Stricklands status som den nya kungen i mellanviktsdivisionen. Vilket parti väljer du?

RELATED ARTICLES

Mest populär