Sunday, December 10, 2023
HemAngelsSE: Regerande MVP Shohei Ohtani's Unseen Alter Ego fascinerar internet med flytande...

SE: Regerande MVP Shohei Ohtani’s Unseen Alter Ego fascinerar internet med flytande engelska språkkunskaper

Det finns inget sätt att definitionen av Shohei Ohtani inte inkluderar ordet “sällsynt”. Det är heller ingen hemlighet att han är den sällsynta av de sällsynta spelarna som MLB någonsin har sett. Men gissa vad som är mer unikt? Tja, det är tvåvägsfenomets alter-ego med flerspråkiga möjligheter.

För att förtydliga detta ytterligare ses den Oshu-födda knappast någonsin tala ett annat språk än japanska. Men det har varit ett par gånger som han chockat världen med sina ord på gammal engelska. Varför behöver han då en översättare?

Tvåspråkiga förmågor hos tvåvägsfenomen

Fans av sporten, och fans av den japanska stjärnan i synnerhet, sparar aldrig en instans där han försöker prata utan en översättare. En nyligen återupptagen YouTube-shorts visade det 2x enhälliga MVP:s svar på engelska när han fick frågan om “Shohei Ohtanis MAX squat”. Han svarade och sa “200” kilo, vilket motsvarar 440 pund. När samtalet fortsatte frågade värden om han visste att Hirokazu Sawamura gjorde en maximal knäböj på 315 kg. Och, bekräftade Ohtani på engelska för det också. Men detta är inte det enda exemplet.

Ett ögonblick från World Baseball Classic dök upp på YouTube-shorts och visade ett samtal från domaren. Den 3x All Star som verkar var inte nöjd med ump:s beslut. När kameran panorerade mot Ohtani, fångade den en sällsynt syn. ‘Shotime’ lät orden “Herregud! F**k!” Nu var det roligt att se honom bråka på engelska i Japan. Dagens moderna Babe Ruth har en lika intensiv fanbas i USA som den i Japan. Varför talar han då inte det amerikanska språket?

Enligt en artikel från marca.com gav Ohtani en förklaring till GQ om varför han föredrar att prata japanska under intervjuer, generellt sett. Hans ord översattes till, “Om jag kunde tala engelska, skulle jag tala engelska. Självklart skulle jag vilja göra det. Uppenbarligen skulle det inte finnas några negativa effekter från det”. Enhörningen tillade vidare att hans idealiska sätt att kommunicera med fansen skulle vara “mitt spel på planen”. Låter det inte bara legendariskt? Ingen tvekan om det!

Shohei Ohtani’s Yet Another ‘WOW’-ögonblick

Denna premium pitcher och slagman har gett världen flera skäl att tro att han är en legend. Den senaste var hans andra AL MVP-utmärkelse på tre år som han samlade med enhällighet och tog alla 420 poäng. Låt det sjunka in. Han väntar inte bara på ett lukrativt kontrakt på 500 miljoner dollar under denna free-agency-säsong, utan han har också höjt insatserna för förvärv efter hans potentiella återhämtning från operationen i oktober. Som sagt, 2023 kämpade 29-åringen mot sin största konkurrent. Han själv.

Läs mer: Enhällig MVP Shohei Ohtanis ovanliga drag höjer ögonbrynen bland Free Agency-spekulationer

Även om säsongen slutade för tidigt för Shotime, påverkade inte ens hans skadade körning hans chanser att vinna den uppskattade MVP-titeln. På MLB Networks sändning, torsdag, sa han (inte på engelska), “Jag tycker att balansen mellan pitching och slag var riktigt bra. Jag tror att jag kunde göra det på en högre nivå. Jag kunde inte spela förrän på slutet, och jag tror att det kan vara det enda jag ångrar”.

Som sagt, det är säkert att förutsäga: om Shohei Ohtanis senaste karriär var en roman, skulle kapitlet av hans prestationer tillsammans med 2023 års fria byrå vara den största cliffhanger.

Inlägget SE: Regerande MVP Shohei Ohtani’s Unseen Alter Ego mesmerizes Internet with Fluent English Language Prowess dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär