Saturday, January 28, 2023
HemGolf"Se mig själv som en förebild": LPGA-stjärnan Lexi Thompson förklarade hennes betydelse...

“Se mig själv som en förebild”: LPGA-stjärnan Lexi Thompson förklarade hennes betydelse för att forma golfens framtid

Varje fan och varje följare ser upp till sina favoritidrottare, som kan forma deras liv genom sina handlingar. Medan många väljer att ignorera detta, omfamnar Lexi Thompson idén. Den stora vinnaren avslöjade att hon kände ansvar för nästa generation och att det var hennes plikt att inspirera dem.

Golfaren går igenom sin dag med den tanken i huvudet och vidtar åtgärder för att föregå med gott exempel. Hon vill inspirera fler kvinnor att gå med i sporten och vill att de ska se upp till henne. För det fattar Thompson kalkylerade beslut.

Lexi Thompson vill inspirera kommande generationer med sina handlingar

27-åringen började sin karriär med en explosiv start. Hon blev proffs vid 15 års ålder och blev den yngsta kvinnliga golfaren att bli proffs. Sedan dess har hon tävlat i OS, vunnit en major och vunnit 10 andra gånger på LPGA-touren. Lexi vet att hennes prestationer inte är vanliga.

Thompson är också medveten om att hennes talang och prestationer gör henne till en förebild för de yngre tjejerna där ute. Hon sa i en intervju med IndyStar, “Jag antar att jag ser mig själv som en förebild, bara för att många säger till mig att jag är det.” LPGA-stjärnan tillade att det var viktigt att “älska dig själv för den du är”, och det var budskapet hon ville att ungdomarna skulle lära sig av henne.

Lexi förklarade att hon gjorde allt hon kunde för att föregå med gott exempel för dem som såg upp till henne. Hon var alltid väldigt öppen och ärlig på sociala medier och såg till att sättet hon agerade var värdigt att vara någons idol. Och Lexi Thompson älskade att kunna skapa förändring. Hon sa: “Som idrottare borde vi lämna vår sport bättre än när vi började.”

Vem var Thompsons förebild när han växte upp?

Det är tydligt att LPGA-vinnaren ser ut att föregå med gott exempel, men fansen undrar också vem som inspirerade henne som barn. Det var ingen mindre än hennes mamma, Judy Thompson, som Lexi avslöjade 2017. Hon sa: “Hon har alltid varit en förebild för mig. Jag strävar alltid efter att vara kvinnan – hälften av den kvinna hon är.”

Hon avslöjade att hennes mamma alltid stöttade henne oavsett vad, och det fanns aldrig någon press. “Hon säger bara: ‘Oavsett vad, jag älskar dig, gå bara ut, gör ditt bästa’… “Och det är därför jag absolut älskar henne,” sa Thompson.

Tror du att Thomson kommer att fortsätta med att både inspirera och vägleda den nya generationen kvinnliga golfare? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär