Wednesday, February 21, 2024
HemBasketballSE: Furious Coach får en smäll med en tekniker mot Angel Reeses...

SE: Furious Coach får en smäll med en tekniker mot Angel Reeses LSU Tigers

På torsdagskvällen, inne i PMAC, gjorde LSU:s nummer 7-lag ett fantastiskt upplopp mot Texas A&M, och vann med 87-70, trots att de gick mot landets tuffaste försvar. När de gick in i matchen höll Aggies topplatsen nationellt i både poängförsvar och försvarsprocent, med ett imponerande snitt på 48,9 poäng per match.

Amerikas favoritvideo idag

Trots den hårda konkurrensen tog LSU segern med alla fem startande poäng i tvåsiffriga siffror och enastående 46,7 % skott från 3-poängsavstånd. Men det blev uppståndelse när Aggies tränare var inblandad i en frenetisk diskussion med domaren, som bad om ett regelbrott på LSU och till slut fick en teknisk.

Joni Taylor tjänar en teknisk mot LSU

Under de första tre minuterna av spelet dominerade Aggies planen och förhindrade framgångsrikt LSU från att sätta några poäng på tavlan. Trots sina bästa ansträngningar kunde de inte stärka sin fördel med offensiva manövrar.

A&M:s defensiva prestation var berömvärd när matchen började. Laget upplevde dock några offensiva utmaningar under de inledande minuterna, vilket ledde till att de gjorde totalt fyra turnovers. I slutet av andra kvartalet bröt Joni Taylor in i banan.

Hon krävde ett regelbrott mot Aneesah Morrow. Hon bar en klänning som liknade Texas-uniformen och smälte in mer än hon borde ha gjort. Det gav henne ett tekniskt fel. Hon blev ballistisk eftersom hennes spelare var tvungen att stoppa henne genom att dra in henne för att undvika att hon kastades ut från banan. Ändå avslutade LSU spelet med ett övertag.

Försvara NCAA-titeln, Angel Reese’s LSU Tigers Fortsätter Historic Streak

Hur misslyckades nationens bästa försvar?

Efter en 8-2-comeback av Aggies, övervann LSU ett tidigt 4-0-hål och ledde med 13-11 vid den första mediapausen. Efter en 9-0-körning satte Van Liths trepoängare LSU i ledningen med 22–14. Van Lith och Williams kombinerade för 12 poäng under andra kvartalet för att ge LSU sin första tiopoängsledning.

Tigrarna ledde med 44-37 i halvlek efter att LSU besegrade Aggies med 11-8 i tredje kvartalet för att öka sin ledning till tvåsiffrigt vid mediatimeouten. Johnsons snabba upplägg avslutade Aggie-fördelen vid 0–0 och gjorde LSU:s resultat 8–0. Fjärde kvartalet började med att LSU ledde med 80 poäng.

RELATED ARTICLES

Mest populär