Wednesday, February 28, 2024
HemNBAScottie Pippen hävdade att Bulls "kunde ha dött som ett lag" under...

Scottie Pippen hävdade att Bulls “kunde ha dött som ett lag” under Michael Jordan-effekten

Bulls Dynasty hade mer än en hjälte förutom #23. Scottie Pippen var en av dem. Medan Michael Jordan ledde Chicago ur glömskan, gjorde tilläggen av nyckelspelare deras chanser till mästerskap större. MJ var redo att slå till för det laget, eftersom han ökänt kolliderade med ledningen för att behålla Pippen på listan. Innan det ökända nedfallet ansåg Pippen och Jordan varandra som oumbärliga.

Amerikas favoritvideo idag

Tre decennier innan Pippen kallade Jordan för en “hemsk spelare”, beskrev han hur han och de andra anpassade sig till Michael Jordan-effekten i The Windy City. Medan andra skulle ha spruckit under det trycket, gav The Pip den en lysande recension.

Scottie Pippen spelade det ödmjukt

I maj 1993 spelade de tvåfaldiga regerande mästarna Chicago Bulls mot New York Knicks i Eastern Conference Finals Game 3. Bulls vann den matchen med 103-83. Michael Jordan hade 22 poäng på 38 minuter. Lagets bästa målskytt för natten var dock Scottie Pippen med 29 poäng på 32 minuter. Pressen låg på Bulls för att se om de skulle tre-torva.

Från The Last Dance vet vi att 1993 var ett ansträngande år för Jordan som var under enorm press. Pippen var dock anmärkningsvärt lugn vid den här tiden. Han kom ikapp Sports Illustrated efter match 3, där han gav all ära till sina lagkamrater och MJ.

“Jag vet ärligt talat inte om jag skulle kunna fungera som en spelare borta från Michael nu,” sa Pippen då. Detta var ett år innan Jordan gjorde motstånd mot Bulls som nästan bytte Pippen mot Shawn Kemp. Jordan, som gick i pension efter 1993, skulle säga på posten att han kom tillbaka så att han kunde spela i samma lag som Scottie. Men på den tiden avfärdade många analytiker Pippens atletiskhet och sa att han inte skulle vara någonting utan Jordan.

Pippen skulle säga att hela laget steg till Jordans nivå. “Vad Michael har gett oss, varje kväll, varje match, är rampljuset och trycket som skulle ha riktats någon annanstans. Vi alla – Horace, Pax (John Paxson), BJ (Armstrong) – var tvungna att svara på det, annars skulle vi ha dött som ett lag. Så småningom svarade vi och det gjorde oss starkare.”

Tracy McGrady skulle också hävda att Jordan hindrade Bulls från att byta Pippen åt honom under säsongen 1997-98. Det slutade med att de vann Bulls sitt sjätte mästerskap. Denna sammanflätade vänskap skulle bryta två decennier senare och Pippen skulle ändra sin uppfattning om MJ som lagkamrat.

Scottie Pippen ändrade sin låt

Där Pippen 1993 sa att Jordan gjorde dem alla till bättre spelare under press, 2023 påminde han sig ett annat minne. “Jag har sett Michael Jordan spela innan jag kom till Bulls. Ni har sett honom spela. Han var en hemsk spelare. Han var hemsk att leka med. Det var allt 1-mot-1, med dåliga skott, sa Pip i podden Gimme the Hot Sauce.

Han fortsatte med att säga att hans ankomst gjorde Bulls till ett lag. Det väckte stor uppståndelse efter den bubblande fiendskapen mellan båda sedan The Last Dance.

Den skarpa kontrasten i Pippens åsikter återspeglar djupet i hans bitterhet sedan fejden 2020. Vad tycker du om hans tre decennium gamla tavla?

RELATED ARTICLES

Mest populär