Saturday, January 28, 2023
HemNBAScottie Pippen förringar Michael Jordans framgång på 3 miljarder dollar med en...

Scottie Pippen förringar Michael Jordans framgång på 3 miljarder dollar med en tvättlista med sanningsbomber

Michael Jordan och hans ikoniska “Jordan”-varumärke under Nike har spelat en stor roll i att göra den tidigare NBA-mästaren till miljardär. Ända sedan debuten i ligan bedömde Nike hans potential korrekt och värvade honom snabbt. Tack vare hans framgångar anses han allmänt vara den största Nike-atleten någonsin.

Intressant nog tonade Jordans tidigare lagkamrat Scottie Pippen ner MJ:s framgångar nyligen. Under en intervju pratade han om Nike och hans olika skor under varumärket.

Pippen pratade om att släppa flera skor på statement-nivå under en säsong. Dessutom pratade han också om hur han kände att han ägde varumärket Nike istället för Jordan.

Scottie Pippen gör ett stort anspråk på att bagatellisera Michael Jordan

Oavsett om någon är ett basketfan eller inte, är namnet Michael Jordan och varumärket “Jordan” erkänt av miljontals runt om i världen. Jordan har rönt enorma framgångar med varumärket och är mycket hyllad för att ha förändrat sneakerspelet.

Tack vare sina framgångar i sina olika affärssatsningar har Jordan ett nettovärde på 1,7 miljarder dollar. Dessutom, enligt rapporter, har han tjänat hela 1,1 miljarder dollar från Nike med hans varumärke som har en värdering på 3,1 miljarder dollar. (Källa: Forbes)

Trots sina framgångar känner Chicago Bulls-legenden Scottie Pippen att han ägde varumärket förr i tiden. Under en intervju listade han några av sina prestationer som att lansera flera statement-skor.

Pippen sa: “Det är ingen bra känsla, säger jag till dig eftersom jag kände att jag var idrottaren som ägde det märket. Det var inte så som Nike uppfattade det, men de ansåg dem vara skor på statement-nivå.”

Han tillade, “Jag hade satt fem skor på statement-nivå per säsong. Så jag trodde att de här skorna var på uttalandenivå men jag kände också att de var min signatur eftersom folk identifierade de skorna.”

Även om de två vann flera NBA-titlar tillsammans, har de ingen bra relation. Denna nedtoning av Jordans framgång med Nike är ett exempel på deras ansträngda förhållande.

Pippen anklagade Jordan i sin bok som bröt deras förhållande

Chicago Bulls-legenden Scottie Pippen släppte sin memoarbok “Unguarded” förra året. I boken anklagade han Jordan för att vara en dålig lagkamrat bland annat.

En av huvudfrågorna som Pippen tog fram var att MJ tog bort allt rampljuset. Dessutom hävdade han också att Jordan aldrig skulle ha uppnått vad han har utan Pippen.

Vilket är ditt favoritögonblick för Pippen och Jordan-duon? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär