Monday, February 26, 2024
HemNBAScottie Pippen använder $15-kort för att skryta om den första titellösa säsongen...

Scottie Pippen använder $15-kort för att skryta om den första titellösa säsongen efter Michael Jordans pensionering

Trots sin skicklighet på banan hamnade Scottie Pippen ofta i skuggan av Michael Jordan och kunde aldrig få samma uppmärksamhet som His Airness. Allt började förändras när Jordan tillkännagav sin första pensionering 1993. Pippen tog till sociala medier för att lyfta fram en minnesvärd rubrik som inträffade i efterdyningarna av det beslutet.

Amerikas favoritvideo idag

Det innehöll ett $15 handelskort tillverkat av Upper Deck Company. Kortet markerade bildtexten “Pippen återvänder, sparkar Bulls i försvar av tredje NBA-titeln” tillsammans med ett foto av den 6x NBA-mästaren som galopperar över basketplanen med en boll i handen.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Scottie Pippen (@scottiepipen)

Inspirationen bakom kortet togs i efterdyningarna av Jordans pensionering 1993. Denna korta period såg många av Bulls-spelarna på Pippen som den nya lagledaren.

När säsongen 1993-94 närmade sig fick spelaren sitta ute 10 av de första 13 matcherna på grund av en fotledsskada. Men han återvände till banan efter en månad och hade två trippeldubbel i back-to-back-matcher, vilket förde sig själv tillbaka till rampljuset.

Pippen lyfte fram samma sak på Instagram och rubricerade inlägget som “Defense State of Mind”. Efter att ha varit pensionär i över två decennier nu, verkar det som om 58-åringen minns sina glansdagar. Med tanke på de rapporterade problemen som Pippen fortsätter att ha med Jordan, är det vettigt för honom att välja en era då His Airness inte längre var en del av NBA.

Scottie Pippen and the Bulls gjorde en minnesvärd säsong efter Michael Jordans pensionering

Många människor började undra om Bulls bästa dagar låg bakom dem i efterdyningarna av Jordans pensionering 1993. Laget lyckades inte vinna ett mästerskap i His Airness frånvaro. Scottie Pippen lyckades dock fortfarande hålla laget flytande under den korta perioden.

Under Pippens ledning avslutade Bulls grundserien 1993-94 med ett rekord på 55-27, tillräckligt bra för 3:e seed i öst. 7x All-Star själv hade i genomsnitt häpnadsväckande 22 poäng, 5,6 assist och 8,7 returer under säsongen. Trots att de tog sig till semifinalen i konferensen förlorade de mot de slutliga mästarna i Eastern Conference, New York Knicks. Pippens insatser under säsongen fick en tumme upp av olika analytiker, vilket gav honom en plats i All-NBA First Team och NBA All-Defensive First Team.

Trots deras förlust belyser den korta perioden efter Jordans första pensionering hur anpassningsbara Scottie Pippen och Chicago Bulls var. Det bevisade att laget inte var en enmansshow. Om det är någon som behöver vara stolt över det faktumet så är det Scottie Pippen.

RELATED ARTICLES

Mest populär