Friday, December 8, 2023
HemMMA"Savage" Mike Tysons 37-åriga rekord generar UFC-stjärnan Conor McGregor

“Savage” Mike Tysons 37-åriga rekord generar UFC-stjärnan Conor McGregor

UFC-stjärnan Conor McGregor kan utan tvekan vara en av de mest produktiva fighterna i befordran. Irländarens bedrifter inne i Octagon har dock blivit sporadiska på senare tid. Situationen blir mer oroande för fansen om de bedömer den utökade datan. Å andra sidan ödmjukar den legendariske boxaren Mike Tyson den tidigare UFC-mästaren.

Noterbart är att welterviktskämpen Jorge Masvidal på sitt populära Facebook-handtag delade karriärstatistiken för båda fighters.

Vad skrev Masvidal om McGregor och Mike Tyson?

Fansens favoritfighter underhåller publiken med sitt stridssportrelaterade innehåll. Den 38-åriga fightern drog sig inte bara för att uttrycka heta tag, utan postade också roligt innehåll. På samma sätt tog han en grävning på den Dublinfödda fightern när han delade med sig av karriärstatistiken för de två.

Därför skrev den tidigare titelutmanaren, “Tyson var en vilde!”

Anmärkningsvärt nog visade statistiken att “Notorious” bara hade kämpat 14 slagsmål medan hans UFC-karriär sträckte sig över 8 år. “Iron Mike”, som jämförelse, prydde boxningsringen 15 gånger under ett kalenderår, 1985.

Mike Tysons händelserika år 1985

En av de mest fruktade knockout-artisterna genom tiderna, Tyson, vann sina första 19 matcher med knockouts. Och det är viktigt att de första 15 av dem kom 1985 när han precis hade börjat sin proffskarriär.

‘Kid Dynamite’ gjorde sin debut som 18-åring den 6 mars 1985. Uppenbarligen hade den explosiva fightern en förmåga att slåss när han avslutade året med 15 matcher och 15 knockoutsegrar.

Som väntat tog media upp den unge fighterns obesegrade rad, och därmed startade hans resa till ‘The Baddest Man on the Planet’. Med rätta nämnt som nästa tungviktsmästare, gjorde Tyson anspråk på WBC-titeln nästa år, dvs 1986 efter att ha besegrat Trevor Berbick i en TKO-seger.

McGregors UFC-rekord

Conor McGregor startade sin UFC-karriär den 6 april 2013, med en TKO via slagvinst över Marcus Brimage. Efteråt byggde fightern upp ett rykte om att tjäna KO:s med lika snabba och kombinerade slag.

Den 34-årige fightern gick sedan obesegrad i UFC i ytterligare 6 matcher och tog titeln i fjädervikt under samma fantastiska löpning. Men Nate Diaz stoppade sin obesegrade juggernaut i UFC på 196.

Men efter att ha tjänat lättviktstiteln på UFC 205 mot Eddie Alvarez 2016, har han bara kämpat 4 gånger inne i Octagon. För närvarande är McGregor på en rad med två förluster, och tydligt överlämnade Dustin Poirier båda förlusterna till honom.

DYK DYPARE

Vad tycker du om denna statistik? Tror du att Mike Tysons kamprekord är orörd i modern tid? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär