Wednesday, February 28, 2024
HemNFLSan Francisco 49ERS vs Baltimore Ravens: 5 nyckelmatcher före Pivotal Christmas Clash

San Francisco 49ERS vs Baltimore Ravens: 5 nyckelmatcher före Pivotal Christmas Clash

Närmar sig slutet av grundserien 2023, är Ravens vs 49ers den ultimata matchupen som sätter tonen för slutspelet. Båda konferensledarna är de enda lagen med 11 vinster under säsongen, och båda har de bästa defensiva respektive offensiva enheterna i ligan. Men vad kommer att påverka resultatet av juldagens sammandrabbning mest?

Amerikas favoritvideo idag

Förutom en taktisk match-up mellan de två hjärnorna, John Harbaugh och Kyle Shanahan, är spelet också en direkt sammandrabbning mellan några av de bästa spelarna i ligan på deras positioner. Nedan är 5 sådana matchups inför högspänningsdrabbningen som kan avgöra matchens resultat såväl som lagens resten av säsongen.

49ers vs Ravens: Kampen mellan giganterna att se upp för

Brock Purdy vs Ravens defensiva centrar

Utan tvekan den mest efterlängtade matchupen från matchen. Purdy är Running MVP-favoriten med 3795 yards (2:a), 29 passerande TDs (1:a), ett passningsbetyg på 119,0 (1:a), en passningsgrad på 69,8% (2:a) och 2 rusande TDs.

Ravens har ligans 2:a bästa totalförsvar och 7:a bästa passningsförsvar. De leder också ligan med 50 interceptions. Om någon kunde stoppa den obevekliga ‘Mr. Irrelevant, det är Korparna.

Lamar Jackson mot 49ers linjebackar

Jackson har 3105 passningsyards, 17 touchdowns, ett passningsbetyg på 96,5 och en passningsgrad på 66,3 %. Men han tar igen passningsunderskottet med rusande siffror. Jackson har 741 rushing yards med 5 rushing touchdowns, högre än några av de bästa pass-rushers i ligan.

49ers Fred Warner är verkligen någon som kan matcha det dubbla hotet QB. Med förmågan att spåra rusare, blockera quarterbacks, avlyssna passningar och rusa sig själv, måste han göra allt på en gång för att helt immobilisera Lamar Jackson.

Ravens anfall mot laget Nick Bosa-Chase Young

Nick Bosa vann Årets Defensive Rookie 2019. Hans high school junior och lagkamrat Chase Young upprepade bedriften 2020. Bosa är också den regerande årets försvarsspelare. Om dessa inte var nog, gjorde Commanders “misstaget” att byta Young till 49ers tidigare under säsongen, där han slog sig ihop med tidigare lagkamraten Bosa. Det behövs ingen förklaring för att inse hur mördare den duon är.

The Ravens offensiva tacklingar Ronnie Stanley och Morgan Moses kommer att ha en hektisk dag på jobbet om de kommer öga mot öga med någon av de två.

Christian McCaffrey vs Ravens backspelare

McCaffrey är den överlägset bästa pass-rushern i ligan den här säsongen. RB leder ligan med 1292 yards och 13 touchdowns, och hans unika blandning av styrka och hastighet gör honom nästan omöjlig att fånga i rörelse.

Ravens MLB Roquan Smith på pappret har alla element att matcha med McCaffrey, men när han väl får smaken av RB:s svårfångade, kommer Smith att behöva ge mer än sina 100% för att hålla den rusande ledningen i schack. Han kanske har 142 tacklingar och sex passuppbrott under säsongen, men Smith har inte mött någon som McCaffrey än.

George Kittle vs Ravens defensiva backar

49ers-stjärnan TE George Kittle blir ofta skuggad av de stora namnen i laget på nästan varje position, men när han börjar springa med bollen blir det i princip ett försök att fånga en skugga. Kittle har 55 fångster på 865 yards och 6 rusande touchdowns under säsongen.

Ravens säkerhet Kyle Hamilton har haft en rekordstor säsong för sig själv med 10 tacklingar för förlust och 10 försvarade passningar, och blev den första Ravens-spelaren att sätta tvåsiffriga siffror i båda dessa områden. Men han kommer att hoppas att rekorden är det enda han slår, och inte hans anklar som försöker fånga Kittle efter ett Purdy-kast.

Matchen börjar klockan 20:15 ET, måndagen den 25 december på Levi’s Stadium i San Francisco.

RELATED ARTICLES

Mest populär