Wednesday, February 21, 2024
HemNBA"Sämst i hela ligan": Mitt i Spurs 12-matcher förlustrad, får Victor Wembanyama...

“Sämst i hela ligan”: Mitt i Spurs 12-matcher förlustrad, får Victor Wembanyama försvaras av Skip Bayless

Scenen var upplagd för säsongens mest hajpade bidrag, Victor Wembanyama. 7’4″ fransmannen kom med massor av förväntningar och press på honom. Trots detta har han lyckats höja sig och imponera på alla. Spurs är dock i en djup svacka just nu och lider av 12 back-to-back förluster. De kommer att behöva mer än ett underbarn för att komma tillbaka på rätt spår.

Amerikas favoritvideo idag

Rookien Wemby leder Spurs-listorna i poäng, returer, stjäl och block; han har visat sig vara ett dödligt vapen på båda sidor av banan. Om det ser ut som att han vacklar ibland, eller inte presterar som förväntat, kan vi sänka honom lite och skylla på att det bara är hans första säsong i den stora ligan. Skip Bayless verkar också hålla med om detta.

Skip hoppas på att Victor Wembanyama ska bli bättre

Programledaren för den Undisputed show, Skip, tar upp Wembys siffror; han gör 27,5% av sina 3:or. Detta, enligt Skip, är “det värsta, ganska betydligt sämst i hela ligan”, med tanke på hans längd och vingspann. Han erkänner dock att Wembanyama bara är 19, och det är för tidigt nu att dra slutsatser, eftersom han kanske bara blir bättre. Skips resonemang är detta: Wemby är bara inte där än.

Trots detta säger han: “Jag gillar mekaniken och jag gillar vacklingen. Jag gillar, allt är vackert. Allt han gör är vacker basket för mig.” Även om Wemby gör sina rookiemisstag och halkar ibland, är Skips reaktion inget annat än beröm och uppskattning, och han gillar hur det går med Wemby hittills.

Victor behöver utöka sin kompetens

Skip är allt för att försvara Wemby, men han har vissa reservationer när det kommer till att den unga stjärnan inte attackerar på insidan; istället slår han läger vid perimetern, som analytikern uttrycker det. “Varför ta bort hotet från det inre,” påpekar Skip. Han föreslår att Wemby kanske vill överväga att posta ibland.

Angående utsikterna till arg Victor Wembanyama, NBA-veteran dissekerar Spurs förlustrad med BTS-kaos

Däremot nämner han också hur Wemby, trots att han bara är 19 år, har spelat en “bra bit professionell basket” mot en hel del ex-NBA-stjärnor i Frankrike och i Europa, och hans tidiga mentalitet misslyckas inte med att chockera honom . På de 17 matcher Wemby har spelat hittills under säsongen har han snittat 19,2 poäng, 9,5 returer och 2,6 assist.

Vid det här laget kommer Spurs att behöva ett mirakel för att komma tillbaka på rätt spår inför slutspelet. Tror du att Wemby har vad som krävs för att få det att hända? Dela dina tankar!

RELATED ARTICLES

Mest populär