Friday, February 3, 2023
HemSoccer"Säg varför du ber om ursäkt" - USMNT-chefen avslöjar att han vidtog...

“Säg varför du ber om ursäkt” – USMNT-chefen avslöjar att han vidtog “extrem” åtgärd mot oförskämd stjärna

USMNT tog sig till åttondelsfinal i Qatar FIFA World Cup 2022 före Gareth Bales Wales från grupp B. De åkte ner till Nederländerna i knockoutmatchen för att böja sig ur turneringen.

De amerikanska fotbollsfansen var nöjda med lagets prestation och alla bidrog. Men det fanns en sådan spelare som var i nyheterna för att han inte kom till startuppställningen trots att han var en av de mest kreativa spelarna i truppen. Rapporter var att inget gick bra mellan spelaren och tränaren. Den senaste tiden har Gregg Berhalter lyft på locket över situationen, även om han inte namngav spelaren.

USMNT-stjärnan utsattes för extrema åtgärder

Gregg Berhalter var inte nöjd med USMNT fotbollsspelare Gio Reyna, enligt rapporter. Spelarens bristande engagemang var orsaken. Berhalter och hans personal hade en lång diskussion om spelaren och var nära att skicka tillbaka spelaren till USA. Tränarstaben bestämde sig för att prata med spelaren och låta honom känna sina känslor. Berhalter avslöjade detta nyligen när han talade på ett toppmöte i New York utan att namnge spelaren.

Gio Reyna skickades nästan hem från världscupen, enligt The Athletic. Greg Berhalter medger att en “onamngiven spelare” var tvungen att be lagkamrater om ursäkt för sitt beteende i Qatar. “Vi var redo att boka en flygbiljett hem, så extremt var det… pic.twitter.com/U8CEXMEKGV

— Ben Jacobs (@JacobsBen) 12 december 2022

Berhalter tillade, “Vad det kom till var att vi kommer att ha ytterligare en konversation med honom, och en del av samtalet var hur vi kommer att bete oss härifrån. Det kommer inte att bli några fler överträdelser. Men det andra vi sa till honom var, du kommer att behöva be om ursäkt till gruppen, men det kommer att behöva säga varför du ber om ursäkt. Det kommer att behöva gå djupare än bara “killar, jag är ledsen.” Och jag förberedde ledargruppen med detta. Jag sa: ‘OK, den här killen kommer att be er som grupp om ursäkt, till hela laget.’

Reyna startade inte någon av matcherna i världscupen. Han fick spela bara 52 minuter i turneringen, med sju minuter mot England och hela andra halvlek mot Nederländerna i åttondelsfinalen. Det var inte vad spelaren förväntade sig efter en fantastisk säsong.

Giovanni Reynas speltid var den största samtalstiden under VM

Gio Reynas speltid skapade rubrikerna när han inte startade öppningsmatchen för USMNT i fotbolls-VM. Fansen frågade Gregg Berhalter om hans val för att ha utelämnat en kreativ spelare som Reyna. Det väckte reaktioner från amerikanska fotbollsfans och höjde många på ögonbrynen när spelaren återigen lämnades utanför den andra matchen.

Tidigare rapporter tydde på klyftan mellan spelaren och Berhalter. Berhalter, på frågan om att bänka spelaren, hävdade att Reyna inte var 100 procent fit. Spelaren var snabb med att förneka tränarens uttalanden och sa att han känner sig 100 procent och vill spela. Fansen blev förvirrade av uttalandena från Berhalter och Reyna.

Nu när Gregg Berhalter har lyft locket på situationen, är du nöjd med tränarens beslut att inte starta Giovanni Reyna i fotbolls-VM?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär