Wednesday, December 6, 2023
HemF1"Så svår att smälta den där": Lewis Hamilton lämnar återigen den smärtade...

“Så svår att smälta den där”: Lewis Hamilton lämnar återigen den smärtade Nico Rosberg med den bittra smaken av nederlag

Lewis Hamilton vann en titel i år. Låter konstigt, eller hur? Ja, det sju gånger världsmästarlaget X44 har vunnit den andra säsongen av Extreme E Championship. Efter segern fick britten ett mycket speciellt meddelande från sin ex-lagkamrat, Nico Rosberg, som han besegrade 2014 och 2015 för att få sina 2:a och 3:e F1-titlar.

Extreme E är en unik form av bilracing. Det är ett helelektriskt rally som också höjer medvetenheten om klimatförändringar. Nico Rosberg-ägda teamet Rosberg X Racing vann sin första säsong. Och nu har Lewis lag, Team X44, vunnit den andra säsongen.

Nico Rosberg gratulerade, efter att noga ha sett finalen, hela laget och även sin tidigare lagkamrat Lewis Hamilton.

Han sa på sin Instagram, “OK, ja, det enda jag kan säga är Grattis Lewis, Grattis till ditt team, fantastiskt jobb och Grattis [Cristina] Gutiérrez kärlek. Bra körning. Åh, så svårt att smälta den där. Det är hemskt. Hemsk förlust.”

“I alla fall, det är så det är i racing, och stolta över vad vi åstadkom som ett lag. Jag är stolt över alla i laget… och vi kommer tillbaka nästa år och försöker bli ännu starkare.”

2022 kan bli en oförglömlig säsong för Sir Lewis Hamilton, men Mercedes-stjärnan hade fortfarande mycket att fira. Med det sagt, britten var förtjust över comebacken i sista minuten för hans lag X44.

Lewis Hamilton var glad över att se hans lags ansträngningar i sista minuten

Rollen har ändrats den här säsongen då RXR som sårade hoppet om att Hamiltons team skulle vinna mästerskapet förra året slogs ut i semifinalen efter att alltför många av deras mekaniker gick in i switchzonen.

Sammantaget var Hamilton glad efter att ha sett de stora insatserna från sitt team. Han delade med sig av sin lycka och skrev på sin Instagram: “Jag är så imponerad av den här comebacken efter en så svår dag igår. Laget bygger om, stannar kvar (sic) och kommer ut och slåss. Wow, jag är så stolt över laget och dessa två fantastiska förare.”

Segern i Energy X-Prix har inte bara glädjat den sjufaldiga mästaren utan också hans fans som vill se ett leende på Hamiltons läppar och vill att han ska göra en stark comeback i F1 nästa säsong.

RELATED ARTICLES

Mest populär