Sunday, December 10, 2023
HemF1Så här manipulerar Lewis Hamilton och LeBron James sömn för att säkerställa...

Så här manipulerar Lewis Hamilton och LeBron James sömn för att säkerställa livslängd i professionell sport

Vad skiljer en idrottare från en som erövrar sin sport? Det faktum att de är helt engagerade i sin sport, särskilt när de inte är i aktion. Det är uppmärksamhet på detaljer och det är precis så både LeBron James och Lewis Hamilton presterar på högsta nivå vid 38 års ålder efter 16 säsonger i toppklassen.

En viktig aspekt av denna livslängd är fysisk kondition. Vi vet alla att både F1 och NBA kräver att deras idrottare är i topp fysiska förhållanden för att prestera på högsta nivå. Men förutom tiden på gymmet är det tiden borta från det som verkligen betyder något för båda, speciellt med alla resor som två måste göra. Det är därför både Hamilton och LeBron James pratade om en av de viktigaste aspekterna av deras fysiska tillstånd, sömnen. Låt oss först se vad Hamilton har att säga om det.

Hur reglerar Lewis Hamilton sitt sömnmönster trots det överdrivna resandet?

Den viktigaste aspekten att kontrollera för en förare under en F1-säsong är deras dygnsrytm. I ett tal till Mens Journal inför Las Vegas GP-helgen förklarade Hamilton hur nattloppet kommer att påverka hans schema och hur han tacklar dessa ständiga förändringar.

I sin förberedelse för nattloppet avslöjade han: “Det är viktigt att justera din interna klocka, så innan vi kommer till Nevada tillbringar teamet lite tid i Los Angeles. Jag anpassar redan mina morgnar till att vakna och gå och lägga mig senare för att passa schemat för ett nattlopp.”

Men när han tittade på den bredare bilden avslöjade han krångligheterna i alla hotellrum han vistas i under hela säsongen. “Nyckeln är att justera ljuset jag tar in – att använda olika glödlampor med olika ljusstyrka så att jag kan upprätthålla en bra dygnsrytm. Eftersom vi reser så mycket ser jag alltid till att rummen vi bor i har mörkläggningsgardiner så att jag kan sova djupt när som helst. Jag gillar att hålla rummet svalt, vilket gör sängen mer välkommen. Sängen i sig är också avgörande. Jag gillar en fast kudde eftersom jag gillar att sova på sidan. De jag har hemma är Tempur-Pedic, tillade han.

LeBron James revolt mot “Shut Up & Dribble” banar väg för obeveklig Lewis Hamilton att utkämpa en “riktig” kamp

Det här är de ansträngningar Mercedes-mannen går för att upprätthålla ett sömnschema som är monumentalt i hans återhämtning. Hur liknar dessa King James metoder? Låt oss ta en titt.

LeBron James avslöjar den nattliga rutinen som hjälper honom att återhämta sig

Den 38-årige LA Lakers-mannen är en av de bästa spelarna i en sport som tuggar och spottar ut nya spelare varje säsong. Det är inte många som har kunnat behålla den livslängd i sporten som LeBron James har. Hans hemlighet? Åtta timmars sömn!

I ett nytt avsnitt av The Tim Ferriss Show podcast, förklarade James, “Det är det bästa sättet för din kropp att fysiskt och känslomässigt kunna återhämta sig och komma tillbaka till 100 procent som möjligt. Kommer du nu att vakna upp och känna dig 100 procent? Det finns vissa dagar du inte gör det. Så vissa dagar mår man bättre än andra. Men ju mer, och mer och mer tid som du får de där åtta – om du kan få nio är det fantastiskt.”

Inte bara respekt och stöd för varandra, de två delar också egenskaper. Egenskaper som definitivt skiljer dem från resten av konkurrenterna.

RELATED ARTICLES

Mest populär