Wednesday, December 6, 2023
HemSoccerSå här har Kylian Mbappe slagit ett 58-årigt rekord tack vare Frankrikes...

Så här har Kylian Mbappe slagit ett 58-årigt rekord tack vare Frankrikes rekordvinst i UEFA EURO Qualifiers

Att slå rekord verkar ha blivit en barnlek för Kylian Mbappe. För bara några dagar sedan, förutom att hjälpa Frankrike att vinna en gigantisk rekordseger i UEFA-EM-kvalet, lyckades fransmannen också skriva in sitt namn i historieböckerna. Det har kommit fram att PSG-superstjärnan har slagit ett unikt urgammalt rekord samtidigt som han överträffade Lionel Messis målsiffra i samma ålder.

Under tiden, efter segern, fick den dödliga anfallaren kanske inte direkt beröm av sin landslagstränare, men han fick stöd efter att ha blivit kritiserad av sin PSG:s manager, trots att han gjorde ett hattrick.

Vilket 58-årigt rekord slog Kylian Mbappe?

Sena lördagskvällen spelade Frankrike sin UEFA EURO-kvalmatch mot Gibraltar, där de lyckades slå bortalaget med rekordresultatet 14-0. Överraskande nog hittade nio franska spelare baksidan av nätet, inklusive ett självmål från Gibraltar. Men strålkastarljuset var på Kylian Mbappe, som slog ett personligt rekord och slog en rekordmilstolpe på 300 karriärmål med ett perfekt hattrick.

Men det verkar som om fransmannen slog ännu ett rekord, som går tillbaka så långt tillbaka som 58 år. Tydligen, med sina 24 år och 333 dagar, är han den yngsta som gjort 300 mål för en europeisk topp 5-klubb med landslagsuttagning. Denna prestation överträffar den för Jimmy Greaves från England, som gjorde det den 28 november 1964, efter 24 år och 282 dagar.

Det är faktiskt en ganska anmärkningsvärd individuell prestation för PSG-superstjärnan. Med denna bedrift överträffade den franske skepparen också Lionel Messis rekord för 11 år sedan 2012, 25 år och 4 månader. Ändå kan Kylian Mbappe inte ta en paus från att skriva historia. Intressant nog, när spelaren tillfrågades om sina 300 mål i karriären, hävdade han att det inte betydde något för honom!

300 mål i karriären är inget för Mbappe!

Att nå 300 mål för både klubb och land verkade vara trivialt för Kylian Mbappe, eftersom han tycker att det är “roligt”. När han tillfrågades om denna prestation, hävdade spelaren att det bara är ett steg i hans resa, och betonade hans strävan att uppnå mycket större mål. Han tillade också, “300 är bara roligt! Jag måste fortsätta och förbättra mig för både klubb och landslag”.

Den dödliga anfallaren verkar vara full av både självförtroende och optimism, eftersom han är ivrig att förbättra för både sin klubb och sitt land. Visst, detta mod passar honom när han vill erövra fotbollsvärlden med större siffror. Kanske får vi se en liknande dominerande prestation från honom i kvällens match mot Grekland. Några tankar? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär