Sunday, December 10, 2023
HemF1"Så gammal är han": Lando Norris hånar hänsynslöst Lewis Hamilton bara för...

“Så gammal är han”: Lando Norris hånar hänsynslöst Lewis Hamilton bara för att avslöja uppriktig respekt ögonblick senare

“Han har fortfarande mycket respekt och kärlek till McLaren,” sa Lando Norris om Lewis Hamilton. “Han vill att vi ska göra bra ifrån oss, vilket fortfarande är trevligt eftersom det var där han började sin karriär.” Norris är någon som inte har något filter. Han säger vad han tycker och tänker inte två gånger innan han gör det. Borde han? Helst, ja, men vem är vi att diktera vad han gör? Ibland kommer han att säga saker som detta, och det kommer att få folk att hålla med honom. Men den där filterfria kvaliteten har hamnat i varmt vatten ganska ofta också. Speciellt när det kommer till förare som Hamilton. Och det verkar som att han har gjort det igen.

Lewis Hamilton är onekligen en av de mest efterföljda Formel 1-förarna. Hans fanbas – LH Army – är så hängiven honom som möjligt. Så när Norris säger saker som “Lewis klagar mycket…” blir han deras främsta fiende. Han blir en backstabber på grund av all kärlek Hamilton har visat honom, som Norris till synes inte återgäldar. Även om Norris var nära att reta LH-armén ännu en gång, gjorde han snabbt rätt.

Lewis Hamilton var Lando Norris inspiration

I upptakten till Las Vegas GP var Lando Norris en del av Velocity Invitational på Sonoma International Raceway i helgen. För att fira McLarens 60-årsjubileum visade teamet upp en samling ikoniska bilar från dess förflutna. De inkluderade Niki Laudas mästerskapsvinnande MP4/2A-1, Ayrton Sennas MP4/6-10 och Lewis Hamiltons MP4/23A-05. Norris och McLarens IndyCar-förare, Pato O’Ward, körde två av dem – Lauda respektive Hamiltons bilar. Efter deras utflykt gav Norris sina tankar om det.

Intervjuaren frågade honom hur det var att köra tillsammans med Hamiltons 2008 McLaren. Det var säsongen som den nu sjufaldige mästaren vann sin första titel. Det var bara hans andra år i sporten, efter utan tvekan den bästa rookiesäsongen som F1 någonsin sett. Norris svarade, “Ja, så gammal är han. Han gör det bra för en gammal kille.” Innan han hann säga något annat för att få LH-arméns blod att ryta, visade han sin respekt för Hamilton.

Norris fortsatte, “Det är fantastiskt. Lewis var en kille som jag såg på TV när jag växte upp. Han var killen jag tittade på och beundrade, och nu tävlar jag mot honom. Det känns konstigt, men jag har stor respekt för Lewis. Vi kommer riktigt bra överens. Jag älskar att tävla med honom.” F1-communityt har bjöds på att de två har gått emot varandra ganska ofta under de senaste säsongerna. Med Hamilton som säger saker som “En sådan fantastisk förare Lando”, och Norris nästan alltid säger att han ser upp till Hamilton, är det tydligt att de har massor av ömsesidig respekt.

Lando Norris lyfter fram historisk inverkan när Lewis Hamiltons kontrakt på 127 000 000 $ elektrifierar rivaliteten

Men ibland – som redan fastställts – dissar Norris Hamilton omedvetet, och han gjorde just det tidigare i år.

Norris dissade Hamiltons Mercedes-drag

Efter två otroliga säsonger för att starta sin F1-karriär, hade Hamilton inte samma framgång med McLaren efter 2008. Han stannade med laget fram till säsongen 2012 och samlade bara 12 segrar. Han bestämde sig för att lämna teamet för Mercedes skulle vara hans bästa alternativ. Det visade sig visserligen till det bättre, men något Norris sa tidigare i år fångade allas uppmärksamhet och fick dem att tänka på Hamiltons drag.

I början av säsongen var McLaren ingenstans. Men efter en uppgraderingsöversyn har det blivit det näst snabbaste laget vid de flesta tillfällen. När McLaren fortfarande kämpade, vek Norris aldrig från det faktum att han ville nå sina framgångar med bara McLaren och McLaren. Han förklarade, “Jag tycker att det är en coolare historia att gå från där vi var för några år sedan – ett lag som kämpade – till att slå tillbaka och vara det första laget som kommer tillbaka från en lång väg och kämpar för mästerskap och segrar.”

Vad tycker du om dessa små grävningar som Lando Norris gör på Lewis Hamilton ibland?

RELATED ARTICLES

Mest populär