Saturday, January 28, 2023
HemNBA"Ryssland är mycket medvetet": Brittney Griner tvingas utföra "snåla" uppgifter för polis...

“Ryssland är mycket medvetet”: Brittney Griner tvingas utföra “snåla” uppgifter för polis och militär i fängelse, avslöjar amerikansk forskare

Brittney Griner fortsätter att förbli fånge i Ryssland. WNBA-stjärnan började avtjäna sitt nioåriga straff i straffkolonin IK-2 förra månaden. Griner flyttades till den ökända straffkolonin i Mordovia efter att hennes överklagande om mildhet avslagits av en rysk regional domstol. Den avlägsna regionen Mordovia ligger cirka 300 mil från Moskva och är hem för flera fängelsekolonier. Nyligen avslöjade en amerikansk forskare att Griner sannolikt kommer att tvingas utföra “underlåtliga” uppgifter för den ryska polisen och militären i arbetsläger.

De amerikanska och ryska myndigheterna fortsätter att förhandla fram ett avtal för att underlätta ett potentiellt utbytesprogram för fångar. Samtidigt hanterar Brittney Griner möjligen några av de svåraste villkoren man kan tänka sig i sin straffkoloni, enligt tidigare fångar. Nyligen avslöjade Juris Pupcenoks, en forskare om internationella relationer, ett chockerande avslöjande om de grymheter som Griner kan utsättas för i fängelset.

Pupcenoks är docent i statsvetenskap vid Marist College, New York. Den välrenommerade forskaren fick utmärkelsen School of Liberal Arts Faculty of the Year Award 2020. Pupcenoks gav nyligen en inblick i Rysslands tankesätt angående Brittney Griner-sagan.

Forskare avslöjar ett nytt perspektiv på Rysslands motiv angående Griners arrestering

I en intervju nyligen avslöjade Juris Pupcenoks orsaken bakom Rysslands brådska att skicka Brittney Griner till en straffkoloni. Pupcenoks sa: “Jag tror att Ryssland är mycket medvetet om hur detta utspelar sig i den amerikanska opinionsdomstolen. De vet hur det här ser ut för Amerika, och det var därför de gick så snabbt för att få henne till denna straffkoloni.”

Den hyllade forskaren ansåg att Ryssland var väl medvetet om hur det amerikanska folket skulle reagera på Griners långvariga internering. Dessutom räknade han med att Ryssland visste hur WNBA-stjärnans situation skulle se ut för USA inför världen.

Därför drog Pupcenoks slutsatsen att dessa var skälen till varför Ryssland var snabba med att skicka Griner till IK-2-anläggningen.

Brittney Griner kommer sannolikt att utföra underliga uppgifter i arbetsläger

Pupcenoks sade vidare att Ryssland försökte lägga till en “förolämpning till skada”. Kreml avsåg att BG skulle utföra de underliga uppgifterna att sy uniformer för den ryska polisen och militären.

För att uttrycka det med Pupcenoks ord, “Så här är en amerikan på hög nivå, felaktigt anklagad och åtalad och sedan skickad till en straffkoloni där hon skulle sy uniformer för övervägande rysk militär i Ukraina.”

Därför såg Marist College-professorn också flytten som ett maktspel från Ryssland för att underminera USA:s inflytande i den fria världen. Han upprepade också att Brittney Griner “fängslades felaktigt” i Ryssland.

Håller du med om Pupcenoks hypotes? Kommentera dina tankar nedan.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär