Saturday, December 2, 2023
HemGolfRyder Cup sörjer PGA och andra över den sorgliga bortgången av en...

Ryder Cup sörjer PGA och andra över den sorgliga bortgången av en av golfens framstående figurer

Den tidigare vd:n för PGAs of Europe, Sandy Jones, har gått bort. Professional Golfers Association (PGA) rapporterade de sorgliga nyheterna på sin hemsida och sociala medier den 28 november. Anmärkningsvärt är att orsaken till hans död är okänd.

“Det här är en mycket sorglig dag för föreningen,” sa Robert Maxfield, VD för PGA. “Sandy ledde PGA i mer än 25 år”, fortsatte han, “att skapa betydande förändringar och förbättringar av hur föreningen drevs.”

Dessutom, tillade Maxfield, “genom sitt arbete med Ryder Cup, PGA World Alliance och PGAs of Europe, var han en betydande figur i världsgolfen såväl i Storbritannien och Irland.”

Noterbart avgick Jones som ordförande för PGAs of Europe 2018 efter att ha tjänstgjort på posten i tjugofem år. Han började dekorera VD-posten 1991 och ordförande 1994. Han har också varit ordförande för Golf Foundation och ordförande i The Ryder Cup Trust.

Dessutom tilldelade University of Birmingham en hedersdoktor till honom 2009 för enastående tjänster till sport och golf. Hans bidrag till golfvärlden har hjälpt det att bli en stor sport.

Föreningens nuvarande vd avslutade också sitt uttalande med ett tackbrev på hemsidan. Det stod att “han var respekterad och beundrad av många, och föreningen är skyldig honom en enorm tacksamhetsskuld.”

Golfvärldens reaktion på den tidigare PGA-VD:ns död

Som styrelsemedlem i Ryder Cup Trust hade Sandy Jones ett stort engagemang i att utveckla och marknadsföra det till det prestigefyllda evenemang det är nu. Därför var Ryder Cup Europe en av de första som framförde sina kondoleanser för hans bortgång.

Alla med anknytning till Ryder Cup Europe är djupt ledsna över att höra om Sandy Jones bortgång. Sandy var en viktig del av att hjälpa Ryder Cup att utvecklas till det globala sporttillfälle vi vet att det är idag, och våra tankar går till hans familj och vänner i denna sorgliga tid. https://t.co/OAFSkDBIYg

— Ryder Cup Europe (@RyderCupEurope) 28 november 2022

Vi är djupt ledsna över att höra om bortgången av tidigare PGA-chef, Sandy Jones.

Sandy gjorde en betydande inverkan på golfvärlden genom sitt arbete med PGA, Golf Foundation och Ryder Cup. Han lämnar ett bestående arv till vår sport. https://t.co/654efTlxfU

— Scottish Golf (@ScottishGolf) 28 november 2022

Vi är otroligt ledsna att höra om Sandy Jones bortgång. Våra tankar och böner går till hans familj och vänner och alla med anknytning till PGA https://t.co/RB2aBTG6UR

— TGI Golf Partnership (@TGI_Golf) 28 november 2022

Många golfreportrar, sändare och publikationer valde också att dela med sig av sina uppriktiga budskap genom sina profiler på sociala medier för att visa sin sorg. Medan några av dem delade sina minnen med honom, nämnde några hur stor förlust golfvärlden har nu med Jones död.

Mycket tråkiga nyheter. RIP Sandy Jones https://t.co/YfLvQ3upvT

— Golf Monthly (@GolfMonthly) 28 november 2022

Fler mycket tråkiga nyheter i morse. Min stora vän Sandy Jones har gått bort. En underbar tjänare till golfen i många år. Linda och jag tillbringade många glada hogmanays med Sandy och Chris på Andrew Fairleys @Gleneagleshotel . Lyckliga dagar . RIP gamla vän och kärlek till Chris.

— Dougie Donnelly (@dougiedonnelly) 28 november 2022

Privilegerad att umgås med Sandy Jones @rydercup 1987 & 1991. Underbar man med en anda & passion lika med hans affärsmannaskap & vision. De @RyderCup @ThePGA skulle inte vara vad det är idag utan hans vägledning.
Kondoleanser till Sandys familj och många vänner. #RIPSandyJones https://t.co/qWlMaMN5OS

— Rick Young 🇨🇦🇺🇦 (@YoungerGolf) 28 november 2022

Noterbart är att många aktiva professionella golfare och före detta spelare visade respekt för Jones med sina meddelanden. Listan över spelare att uttrycka sin sorg genom sociala medier inkluderar Danmark födda Thomas Björn och Paul Lowrie.

Det här är verkligen sorgligt.
Sandy var en stor man för golf…
Hans kärlek till spelet och lärorna i vårt spel kom igenom i varje samtal jag hade med honom under åren.
En sådan integrerad del av Ryder Cup,
Han kommer att saknas av många
RIP https://t.co/3piwyVusBY

— Thomas Björn (@thomasbjorngolf) 28 november 2022

Riktigt tråkigt att höra om Sandy Jones bortgång, var en stor figur i spelet och var väldigt bra för mig när jag kom genom leden. RIP Sandy. pic.twitter.com/WrWLC6I9r5

— Paul Lawrie (@PaulLawriegolf) 28 november 2022

Inte bara golfproffs utan även fans av sporten över hela världen samlades för att visa sin respekt för PGA-legenden.

Mycket tråkiga nyheter. Mina uppriktiga kondoleanser till hans familj. En stor man för golf. RIP Sandy Jones.

— Andy Leigh (@AndyLeighTweets) 28 november 2022

Sandy kommer att saknas av alla PGA-proffs. Han gjorde ett fantastiskt jobb och var drivkraften bakom Tartan Tour som gav så många skotska proffs möjligheten att spela för sitt uppehälle. RIP Sandy och tack för allt du gjorde för oss.

— David Thomson (@pro1thomson) 28 november 2022

Mycket tråkiga nyheter, Sandy var en härlig man och en stor ambassadör för guld. Må han vila i frid.

— Karen Lunn (@KazLunn) 28 november 2022

Jag hade turen att tillbringa lite tid i hans sällskap, en fantastisk raconteur och en underbar man som skapade några fantastiska minnen för mig. Tråkiga förlusttankar med sin familj

— rafe bateson (@rafeb7) 28 november 2022

Sandy Jones kan ha skilts från världen. Men hans bidrag till golf kommer alltid att få honom att leva bland alla golfälskare.

RELATED ARTICLES

Mest populär