Wednesday, December 6, 2023
HemBodybuilding"Rök inte, drick inte": "Myten", som besegrade Arnold Schwarzenegger, detaljerade hans energihemlighet...

“Rök inte, drick inte”: “Myten”, som besegrade Arnold Schwarzenegger, detaljerade hans energihemlighet för kroppsbyggande

För att nå framgång inom sporter som bodybuilding måste man ha en sund kropp och själ. Även om bodybuilding kräver mycket fysisk styrka, är det viktigt att ha ett fokuserat tänkesätt för att uppnå mål. Faktum är att många framgångsrika kroppsbyggare har bemästrat konsten att behålla ett fokuserat sinne. En av dem är Sergio Oliva.

Sergio Oliva, även känd som “Myten”, var ett dominerande namn på 60-talet. Även om många kanske tillskriver kroppsbyggandets popularitet till legender som Arnold Schwarzenegger, satte Oliva mallen. Aspirerande kroppsbyggare ser fortfarande upp till hans fysik som en grundläggande standard för mästerskap. Som en av de mest begåvade kroppsbyggarna uppnådde legenden sitt mål utan några förbättringar.

Sergio Oliva sa nej till droger inom bodybuilding

För närvarande är prestationshöjande läkemedel ganska normala och populära för kroppsbyggare. Oliva sa dock nej till dem. I en intervju avslöjade han sitt trötta schema när han tränade inför mästerskapet. Legenden brukade arbeta för ett gjuteri medan han tränade för bodybuilding. Detta utsatte honom för extremt höga temperaturer samtidigt som han arbetade under ansträngande förhållanden. Förutom det skulle han också träna i över 3 timmar på gymmet och ta engelska lektioner på natten.

Så hur hittade legenden energin att göra allt detta? Enkel. Han skötte sig och sa nej till substans. Han avslöjade, “Jag vet inte men jag hade det. Det var som att jag tog hand om mig själv. Jag röker inte, dricker inte eller gör något annat. Jag skulle bara jobba, utöva min sport och dansa på lördag kväll, sedan söndag skulle jag gå på bio och sedan gå hem och sedan gå till jobbet. Det var mitt liv.”

Mästaren stannade i sin bana, arbetade hårt och tränade hårdare. Han ägnade sig åt danspass varje lördagskväll och tittade på film varje söndag.

DYK DYPARE

Oliva behärskade konsten att balansera sitt arbete, passion och nöje. Även om det var tufft att arbeta i ett gjuteri hade han alltid något att se fram emot när dagen var slut. Detta, i kombination med hans rena vanor, gav honom ett övertag i hälsa och fysik.

Sergio vs Arnie

I slutet av 60-talet såg bodybuildingvärlden två mästare som kämpade för popularitet bland fansen. Medan Arnold Schwarzenegger var etablerad redan då, var Oliva den nya kommande mästaren. Detta gav upphov till en ny rivalitet i staden. Men när han såg “The Myth” kände sig Arnold redan skrämd.

Oliva, som tornar upp sig på en höjd av 5’10”, och vägde nästan 240 pund, visade sig vara en svår nöt att knäcka. Hans byggnad och utmärkta genetik gjorde honom till en av de mest dekorerade kroppsbyggarna i historien. Medan båda utmanarna verkade lovande, förstörde Oliva Arnold för att vinna Mr. Olympia-titeln 1969.

RELATED ARTICLES

Mest populär