Monday, December 4, 2023
HemTennisRoger Federers fru Mirkas osjälviska handling direkt efter graviditeten 2009 talar mycket...

Roger Federers fru Mirkas osjälviska handling direkt efter graviditeten 2009 talar mycket om hennes uppoffringar – “She’s a Rock…”

Under sina år som professionell tennisspelare och längre fram finns det en person som alltid har stått vid Roger Federers sida genom allt tunt och tunt i hans liv, hans fru Mirka Federer. Från att ge upp sin tenniskarriär till att stötta den schweiziska legenden, hon gjorde allt hon kunde för att se till att hennes man nådde toppen. För att fylla på sakerna, drog Roger Federer aldrig ifrån att erkänna de enorma ansträngningar som hans fru gjorde.

När han reser tillbaka i tiden, reflekterar Fed över en av de mest avgörande tiderna i sin karriär, en tid då han jonglerade mellan sin professionella tenniskarriär och glädjen över att vara en nybliven pappa. För att lyfta fram sakerna som paret gick igenom, de schweiziska stora samtalen om hur Mirka trots att hon födde tvillingar lyckades hålla sig i toppen. Han reflekterar också över varför han alltid kallar henne sin “klippa”.

Roger Federer reflekterar över Mirka Federers osjälviska handling och varför han kallar henne sin “klippa”

2009 gick familjen Federer på en betydande resa, där professionell tennis också slogs samman med föräldraskap. Som en amerikansk journalist som är bekant med utmaningarna med långdistansresor med små barn, observerade Christopher Clarey Federers unika inställning till deras första familjeutflykt.

Bortsett från trenden med obehag i ekonomiklass valde Federers ett privatjet till Montreal. Paret fick hjälp av en engagerad sjuksköterska. Beslutet att inkludera en sjuksköterska var för att se till att de nyfödda inte kände någon form av obehag. Men trots detta lyfte Roger Federer fram Mirkas praktiska tillvägagångssätt samtidigt som han föreslog Mirkas osjälviska inställning till hantering av nattmatningar och blöjbyten. Detta gjorde henne till en inspiration för Federer.

“Det är en stor hjälp, men Mirka är verkligen praktisk,” sa Federer. ”Mirka har inget emot att gå upp på natten, har inget emot att mata bebisarna när som helst, byta blöjor. För henne, om hon inte kan göra det, är det som att hon går miste om något.”

Men detta var inte det. Medan Federer faktiskt planerade att återvända till turnén hände något oväntat. Mirkas beredskap att återvända till turnén bara några dagar efter födseln av deras tvillingar var ganska omtyckt av den schweiziska storheten.

Federer erkände Mirka som en “klippa”, som helt stod bakom honom genom varje situation samtidigt som han såg till att ta hand om sina barn också.

“Hon är en sten,” sa Federer. “Så stark, och det kanske är från tennis också. Hennes sinne är väldigt starkt och även hur hon hanterar allt nu sedan förlossningarna. Det var vad jag förväntade mig av Mirka, för hon är en så underbar person, men för henne att bevisa det för mig och visa det för mig, vilken fantastisk mamma hon kommer att vara och är nu, det är fantastiskt.”

Alltså, bara några dagar efter att de fött deras nyfödda, drog hon sig inte för att hjälpa Federer på vilket sätt hon kunde. Medan resan kunde ha orsakat stora problem för henne var hon redo att hjälpa sin man och se till att han nådde toppen. Federer, å andra sidan, såg henne alltid som sin “klippa”, någon som alltid stod vid hans sida och höll ryggen.

RELATED ARTICLES

Mest populär